22 / 05 / 2024

Erkan Yaşacan Mogadişu

Erkan Yaşacan Mogadişu

İzmir'i Somali'nin başkenti Mogadişu'ya benzeten Yaşacan ''Kaçak yapılaşma bazı bölgelerde yüzde 100'ü bulmuş. Kent merkezinin 4 bin 435 hektarlık alanında kentsel dönüşüm gerekiyor" diye konuştu...

Apple Vision Pro'ya büyük rakip! HTC'de AR/VR gözlüğünü duyurdu

Apple, geçtiğimiz gün yaptığı WWDC 23 etkinliğinde dünyaya duyurduğu karma gerçekliği gözlüğü Vision Pro sahip olduğu fonksiyonların yanında 3 bin 500 dolarlık fiyatıyla da gündeme geldi. Vision Pro’ya rekabette olduğu firmalardan yanıt ise gecikmedi.

Bu da oldu; Taylor Swift konserinde yağan yağmur satışa çıkarıldı! Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız

Gün geçmiyor ki dünyadaki satış çılgınlığı farklı bir boyuta ulaşmasın. Bu kez Taylor Swift konserinde yağan yağmur olduğu iddiasıyla bir kavanoz su satışa çıkarıldı. Fiyatını duyunca daha çok şaşıracaksınız. İşte detaylar.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

İndirim rüzgarı ayçiçek yağına da uğradı: Migros'ta 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı düştü!

Migros, indirim listesindeki ayçiçek yağı indirimi ile tüketicilerin dikkatini çekti. Ayçiçek yağı, temel bir ihtiyaç maddesi olmasının yanı sıra, litre fiyatı 30 TL'ye kadar düşerek daha uygun hale geldi.

Agah Uğur kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Coca Cola İçecek A.Ş  Yönetim Kurulu Üyesi Agah Uğur kimdir?  Kaç yaşında?  Agah Uğur daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Agah Uğur'un eğitim hayatı nasıldı? İşte Agah Uğur'un hayatına dair merak edilenler.

Seyahat edecek olanlar dikkat! Bunları yapın, uçak biletini ucuza alın!

Son zamanlarda ulaşım ücretlerinde de önemli fiyat artışları yaşanmakta. Özellikle uçak biletleri artık her vatandaşın bütçesine göre değil. Peki çok önemli bir işiniz ya da uçakla seyahat etmeniz gerekiyor ancak bütçeniz yeterli değilse, bunun da bir çözümü var. Nasıl mı? İşte yanıtı…

Xiaomi’den 5 modele MIUI 14 geliyor! Bu telefonları kullananlar yaşadı! MIUI 14 alacak telefonlar - Güncel Liste!

Aralarında Redmi Note 9 serisinin de bulunduğu beş Xiaomi modeli yakında MIUI 14 alacak. İşte MIUI 14 güncellemesi alacak modeller!

Otomobil alacaklar büyük şok yaşadı! Dudak uçuklatan fiyat farkı!

Yeni yılla beraber bayilerde yeni otomobil almak isteyenler elleri boş dönerken sıfır araçlarda ki büyük şok herkesi şaşkınlığa uğrattı. Aradaki 100 bin TL'lik farkı görenler gözlerine inanamadı.

Türkiye’den rekor başarı! Almanya'ya ihracat 14 milyar 258 milyon dolar oldu

Türkiye'nin Almanya'ya yapmış olduğu ihracat, Ocak-Eylül 2022 zaman diliminde geçtiğimiz senenin aynı dönemine oran ile yüzde 10,6 artarak 14 milyar 258 milyon doları buldu. İşte detaylar…

Ayçiçek yağı fiyatları yine uçacak uyarısı! 119 liraya düşürüldü depolar boşaltıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ukrayna'nın elinde bulunan 7 tona yakın ayçiçek yağını Tükiye'ye yüzde 25 indirimli satmayı taahhüt ettiğini açıklamıştı. Ukrayna'dan gelen son haber moralleri bozdu. Ülkede ayçiçek yağları yağma edildi.

Ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak son dakika gelişmesi! TMO'nun hamlesi sonrasında yasak kararı geldi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin ayçiçek yağında arz sorunu ve olası fiyat artışlarına karşı ihale açtığı haberinin ardından sürpriz bir gelişme yaşandı. Endonezya palm yağı ihracatına yasak getirdi. Kararın ayçiçek yağı fiyatlarını ateşleyeceği öne sürüldü

Gülşen Muğla'ya yerleşti!

Bir süredir İspanya'da yaşayan popçu Gülşen pandemi nedeniyle Türkiye'ye dönüş yaptı. Popçu Muğla'nın Menteşe köyünde izole bir yaşam sürecek.

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Erkan Yaşacan Mogadişu Haberi

Erkan Yaşacan Mogadişu


İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, İzmir'in yapılaşma ilgili durumunun "çok vahim'' olduğunu belirterek' "Hava fotoğraflarına bakıldığında İzmir yapılaşma olarak Mogadişu'ya (Somali'nin başkenti) benziyor" dedi. Yaşacan, 2012 yılında Afet Riski Altmdaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un çıkmasıyla çalışmalara başladıklarını kaydederek. İzmir'in haritasını, hava ve uydu fotoğraflannı önlerine koyarak alanlarda tespitler çalışmalan yaptıklarını söyledi. Çalışmalar sonucunda İzmir'in kent merkezinin 4 bin 435 hektarlık alanında kentsel dönüşüm gerektiğine karar verdiklerini anlatan Yaşacan. bu alanın 9 bin 500 hektarlık kent merkezinin hemen hemen yansı olduğuna ve bu alanda 800 binden fazla vatandaşın yaşadığına dikkati çekti. Yaşacan dönüşüm gereken alanın artırılabileceğini ancak ilk etapta aaliyeti olan. hemen müdahale edilmesi gereken yerleri ele aldıklarını ifade ederek 'Kaçak yapılaşma yüzde 62 civarında Bazı bölgelerde...