12 / 05 / 2024

Ermeni İlkokulu balat

Ermeni İlkokulu balat

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Balat'taki Khorenyan Ermeni İlkokulu kültür merkezi olacak!

1816 yılında Balat'ta yapılan ve 1866 yılında Khorenyan Ermeni İlkokulu’na dönüştürülen tarihi taş bina, hayata geçirilmesi planlanan restorasyon sonrasında kültür merkezi olarak kullanılacak.

Khorenyan Ermeni İlkokulu binası restorasyon bekliyor!

1821 yılında eğitim öğretime açılan tarihi Khorenyan Ermeni İlkokulu binası, 24 yıldır ayakta durmaya çalışıyor. Okul, restorasyon projesine onay çıkması durumunda otel olacak..

Trend GYO'dan Anda Park Balat'ta 411 binlik satış!

Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anda Park Balat 1 Sitesi'nde 411 bin 17 liralık satış yaptı. 

Balat'taki Demir Kilise açıldı!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'nin açılış töreni gerçekleşti. Kilisenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı..

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Balat'taki Demir Kilise yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balat'taki Demir Kilise'nin açılışını yarın yapacak. Kilise 9 yıl sonra ibadete açılacak.

Balat'taki Demir Kilise 7 Ocak 2018'de açılacak!

Tamamen demirden oluşan ve Haliç'in kıyısında monte edilerek, 1898'de hizmete açılan Balat'taki kilise, kapsamlı restorasyonunun ardından 7 Ocak 2018'de yeniden açılacak.

Çiğli Balatçık kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan İzmir Çiğli ilçesi Balatçık Mahallesi'nde imar planı askıya çıkarıldı...

Elazığ'daki Ermeni Protestan Kilisesi otopark mı oldu?

CHP'li Gülay Yedekci, Elazığ'da bulunan tarihi Ermeni Protestan Kilisesi'nin özel sermayeye satıldığı ve otoparka dönüştürüldüğüne dair iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Balat Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı!

Mimari açıdan sanat eseri olan ve Mimar Sinan tarafından yapılan İstanbul Balat’taki Ayakapı Hamamı 3 milyon avroya satışa çıkarıldı

Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa ediliyor!

Gazeteci Hrant Dink ile eşi Rakel Dink’in yetiştiği Kamp Armen olarak bilinen Tuzla Ermeni Yetimhanesi yeniden inşa edilecek. Yetimhane için ilk kazma vuruldu.

Bursa Silva Balat projesi yükseliyor!

Alpiş Group tarafından 3 ay önce temeli atılan Silva Balat projesi inşa ediliyor. Proje 356 daire ile 23 işyerinden oluşuyor.

Central Balat Bursa’nın en yüksek binası olacak!

Balat'ta 40 yıllık Taşyakan tecrübesiyle yükselen Central Balat, bir arada sunduğu iş, alışveriş ve yaşam alanı konseptleriyle Bursa'nın yeni simgesi olmaya geliyor.

Ermeni İlkokulu balat Haberi

Ermeni İlkokulu balat

Surp Hıreşdagabed Ermeni Kilisesi bünyesinde yer alan Khorenyan Ermeni İlkokulu, 1866 yılında 80 öğrenci ile birlikte eğitime başlamıştı. Hürriyet'te yer alan habere göre; 1920 yıllarda köylerden İstanbul’a yapılan göçlerin ardından öğrenci sayısı 550 olmuştu. Ancak 1925 yılında meydana gelen büyük bir yangın okulu kullanılamadı. Öğrenciler Surp Hıreşdagabed Kilisesi’nin bahçesinde bulunan ruhban okulunda eğitim almaya başladı. 1994'te binada bir kez daha yangın çıktı. O yangın sonrasında kullanılamaz hale geldi.

RESTORASYON İÇİN GÜN SAYIYORUZ

Surp Hıreşdagabed Ermeni Kilisesi Vakfı’nın tarihi okulun kültür merkezine dönüşmesi amacıyla hazırlanan proje, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylandı. Vakfın yöneticisi ve restorasyon projesi sorumlusu olan Zeki Öcal, “Restorasyon buranın çehresini değiştirecek. Sinagog, kilise ve cami okulun dibinde. Bu çevre buram buram tarih kokuyor. Bu tarihi elbirliği ile yaşatmak...