19 / 05 / 2024

Ertuğrul Cami hakkında bilgi

Ertuğrul Cami hakkında bilgi

Sultan Abdülhamid tarafından Yıldız'da yaptırılan Ertuğrul Cami, 1973 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmet açılacakmış. Müzede sarıktan tesbihe kadar çeşitli tarikat elbiseleri sergilenecekmiş.

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor'un gayrimenkul projelerinde önemli bir yol kat edildi! 

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün gayrimenkul projeleri ve Türk futbolu ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki kulübün gayrimenkul projelerinde son durum ne? İşte Doğan'ın o açıklamaları...

Ertuğrul Zehir Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ertuğrul Zehir Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Zehir ve Yaşar Zehir ortaklığında kuruldu.

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Ertuğrul İnşaat Emlak Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertuğrul İnşaat Emlak Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Barış tütüncü, Ertuğrul Güngör ve Zehra Güngör ortaklığında kuruldu.

Ertuğrul Alibeyoğlu: Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yapılan düzenleme kapsamında artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin emlak satışı yapamayacağından bahsetti.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

Ertuğrul Alkılıç Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertuğrul Alkılıç Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ertuğrul Alkılıç tarafında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bursa Ertuğrul mahallesi ilkokul istiyor!

Ertuğrul Mahallesi sakinleri, Mahalle Komitesi ile birlikte, ilkokul ihtiyacına dikkat çekmek için iki yıldır seslerini duyurmaya çalışıyor. Ertuğrul Mahalle Komitesi’nin, düzenlediği basın açıklamasında bir kez daha yetkililere çağrıda bulunuldu

Ertuğrul Gazi Bulvarı açılış için gün sayıyor!

Yapımına Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerince devam edilen ve Ertuğrul Gazi Bulvarı adı verilen bulvarın çalışmaları sırasında açıklama yapan İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, “İmamoğlu ilk defa 20 metrelik bir bulvara kavuşuyor” dedi.

Ertuğrul Çalışkan Karaman'da yapılan projeler hakkında bilgi verdi!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi'nin devam eden projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çalışkan, Piri Reis Vadisi Projesi'nin ilk etap çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

1973 yılında Ertuğrul Cami, Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmete açılacakmış!

Sultan Abdülhamid tarafından Yıldız'da yaptırılan Ertuğrul Cami, 1973 yılında restorasyonu tamamlandıktan sonra Tarikat Eşyası Müzesi olarak hizmet açılacakmış. Müzede sarıktan tesbihe kadar çeşitli tarikat elbiseleri sergilenecekmiş.

1936 yılında Ertuğrul Kışlası arkasında bulunan 1.716 metrekare arsa 6 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Ertuğrul Kışlası arkasında bulunan 1.716 metrekare arsa 6 liraya kiraya verilecekmiş, yine aynı ilanda Ihlamur Köşkü bahçesinde yetişen otlar 12 liraya satılacakmış.

Ertuğrul Cami hakkında bilgi Haberi

Ertuğrul Cami hakkında bilgi



TARİKAT EŞYASI MÜZESİ AÇILIYOR


1970'den beri onarılan Ertuğrul Cami'ne müze olması için 1,5 milyon lira harcandı.


GÜNGÖR GÖNÜLTAŞ


  DİNİ mimarimizin ayakta kalmış ahşap örneklerinden biri olan Yıldız'daki Ertuğrul Cami Cumhuriyetimizin 50. yıldönümünde <<Tarikat Eşyası Müzesi>> olarak hizmete açılacaktır.

  İkinci Sultan Abdülhamit tarafından Saray Şeyhi Zafir Efendi adına yaptırılan bu büyük sanat eserinin çevresinde tekke, türbe ve bir de kitaplığı bulunmaktadır.

  Ertuğrul Cami uzun yıllar kendi kaderine terk edilmiş bakımsızlık ve ilgisizlikten harap olmuştur. Ön kısmı bir süre okul olarak kullanılmış daha sonra bir süre ibadete açık tutulmuş ve sonra iyice harap olduğundan kapatılmıştır.

  Vakıflar Başmüdürlüğü bu değerli ahşap...