03 / 05 / 2024

ertuğrul kışlası

ertuğrul kışlası

1936 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Ertuğrul Kışlası arkasında bulunan 1.716 metrekare arsa 6 liraya kiraya verilecekmiş, yine aynı ilanda Ihlamur Köşkü bahçesinde yetişen otlar 12 liraya satılacakmış.

Ertuğrul Zehir Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ertuğrul Zehir Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ertuğrul Zehir ve Yaşar Zehir ortaklığında kuruldu.

Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor?

Trabzon Spor'un başkanlık görevini yapan Ertuğrul Doğan kimdir? Ertuğrul Doğan ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Ertuğrul İnşaat Emlak Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ertuğrul İnşaat Emlak Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon 250 bin TL sermaye bedeli ile Barış tütüncü, Ertuğrul Güngör ve Zehra Güngör ortaklığında kuruldu.

Ertuğrul Alibeyoğlu: Belgesi olmayan emlakçılık yapamayacak!

Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, yapılan düzenleme kapsamında artık mesleki yeterlilik belgesi olmayan kişilerin emlak satışı yapamayacağından bahsetti.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Ertuğrul Özkök'ten Ağaoğlu'na tablo telefonu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ertuğrul Özkök bugün köşesinde sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf üzerine Ali Ağaoğlu'nu aradığını yazdı. İşte o yazı..

Ertuğrul Şen: Enerjinin israf edilmemesi için ısı yalıtımı şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Yıllık enerji tüketiminin yüzde 72’sini ithal eden Türkiye’de, tüketilen toplam enerjinin yüzde 40’a yakını binalarda kullanılıyor. Enerjinin israf edilmemesi için binalarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 50 tasarruf sağlamak öncelikli sorumluluk ve zorunluluğumu

Ertuğrul Günay Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı şikayet etti!

Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, twitter hesabından Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Eroğlu bu şikayete kayıtsız kaldı.

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'ndan kızına miras şoku!

İzmir'in gayrimenkul zenginlerinden Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu, kendisine vasi tayin edilmesini isteyen doktor kızı Ayşe Gülden Ünal'ı 100 milyon liralık mirasından men etti.

Ertuğrul Gazi Türbesi yeniden restore edilecek!

Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin Söğüt’teki türbesi dökülüyor. 1 yılda iki defa restore edilen tarihi türbe drenaj sistemindeki hatadan dolayı alttan nem alıyor. Duvarlar şişmeye başladı.

Ertuğrul Gazi Bulvarı açılış için gün sayıyor!

Yapımına Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerince devam edilen ve Ertuğrul Gazi Bulvarı adı verilen bulvarın çalışmaları sırasında açıklama yapan İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, “İmamoğlu ilk defa 20 metrelik bir bulvara kavuşuyor” dedi.

Kütahya Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 derslikli TİP projesi olan Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nun yeni hizmet binası, törenle eğitim-öğretime açıldı.

Ertuğrul Şen: Su yalıtımı binaları depreme karşı koruyor!

İzoder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, "Depremlerin yol açtığı büyük yıkımların en önemli nedenlerinden biri korozyon. Herhangi bir yoldan binaya sızan suyun yol açtığı korozyonu önlemek ancak su yalıtımıyla mümkün" dedi.

ertuğrul kışlası Haberi

ertuğrul kışlası

İstanbul Milli Emlak Müdürlüğünden:


Yıldız'da Dikilitaş'ta Ertuğrul Kışlası arkasında ceman 1716 metre murabbaında iki parça tarlanın 3 sene müddet ve yılda altı lira üzerinden kiraya verilmesi ve Beşiktaş'ta Ihlamur Köşkü bahçesinde yetişen otların on iki liradan satışı on gün uzatılmıştır. İsteklilerin ve şeraitini anlamak isteyenlerin 30/4/936 perşembe günü saat 14.00'ta yüzde 7,5 akçeleriyle müracaatları.


(1936 yılında bir icra memuru 25 ile 40 lira arasında maaş alırken bir doktor 120 ile 160 lira arasında maaş almaktaymış)


Akşam Gazetesi 28 Nisan 1936 


Abdullah Kutalmış Mızrak/emlakkulisi.com...