12 / 05 / 2024

Erzincan 2016 kentsel dönüşüm projeleri

Erzincan 2016 kentsel dönüşüm projeleri

Erzincan kentsel dönüşümle yenileniyor. Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fatih Gündüz bugüne kadar 6306 sayılı kanun kapsamında kentsel dönüşüme başvuru sayısının 400’e yaklaştığını belirtti.

Erzincan Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm kuraları çekiliyor!

Erzincan Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Hocabey Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap için kura tarihi belli oldu. 

Erzincan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Erzincan Hocabey ve Kızılay mahallelerindeki alanın tamamını kentsel dönüşüm sahası ilan ettiklerine dikkat çekti. Kurum, Merkez Çarşı ve Başbağlar Mahallesi'nde de çalışmalara başlanacağını belirtti.

Erzincan Kızılay ve Hocabey'de kentsel dönüşüme ilk kazma vuruldu!

Erzincan Belediyesi, Kızılay ve Hocabey mahallelerinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kazmayı vurdu ve yıkıma başladı.

Erzincan Kızılay-Hocabey kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

1939 Erzincan depreminden sonra yapılan ve ömrünü tamamlayan Kızılay ve Hocabey mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Belediye Başkanı Bekir Aksun, Kızılay ve Hocabey mahallelerinde uygulanacak olan kentsel dönüşümde 988 konut inşa edileceğini söyledi...

2019 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği veriliyor. Peki 2016 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Erzincan'da riskli bina yıkıldı!

Erzincan'ın şehir merkezinde bulunan riskli olduğu tespit edilen bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Yıkım, çevredekilerin meraklı bakışları arasında yıkıldı.

Erzincan’da imar barışı paneli düzenlendi!

Türkiye Barolar Birliği ve Erzincan Barosu işbirliği ile Erzincan’da avukatlara yönelik "İmar Barışı, Kentsel Dönüşüm ve Tapu Uygulamaları" konularında panel düzenlendi. 

Erzincan’da imar barışı başvuruları devam ediyor!

Erzincan’da kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor.  Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir İmar Barışı kapsamında 9 bine yakın kayıt aldıklarını ifade etti.

Pendik'te her 4 konuttan 1'i kentsel dönüşümle yapıldı!

Pendik Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne göre, bölgede 2013-2016 yılları arasında 617 riskli bina kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Verilere göre, kentsel dönüşümün gerçekleştiği inşaatların oranı yüzde 25'e ulaştı.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Ali Kılıç: Kentsel dönüşümde Türkiye modeli yarattık!

Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Başkanı Kılıç, kentsel dönüşümde bir Türkiye modeli yarattıklarını belirtti.

İpotekli konut satışında Erzincan ilk sırada!

Türkiye genelinde 2016 yılı konut satış verileri açıklandı. Sonuçlara göre, Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il Erzincan oldu.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde mağduriyet yaşanmıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından başlatılan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, büyük bir hızla devam ediyor. İlk harcı 13 Ekim 2015’te atılan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen projede, 2016 yılı içinde 3 etabın birden temeli atıldı.

Erzincan 2016 kentsel dönüşüm projeleri Haberi

Erzincan 2016 kentsel dönüşüm projeleri

Erzincan'da 6306 sayılı Kanun kapsamında isteyene faiz desteği veya kira yardımı yapılmaktadır. 2016 yılı için ayda 495 TL, 18 ay boyunca riskli yapı sahibine talebi üzerine geri ödemesiz kira yardımı yapılmaktadır. Kanun kapsamında İlimizde bugüne kadar yapılan toplam kira yardım bedeli 675 bin TL olmuştur.


Riskli yapıda ikamet ettiğini beyan eden kiracılara da bir defaya mahsus 990 TL geri ödemesiz taşınma bedeli olarak yardım yapılmaktadır. Kira yardımları her sene güncellenmek suretiyle her ay düzenli olarak hak sahiplerine ödenmektedir. Müdürlüğümüz ve lisanslı kuruluşlar ilimizde 380 adet binanın risk tespitini yapmıştır. Risk tespiti yapılan bağımsız bölüm sayısı 632 adet, toplam yapı alanı 95.013 m2 olmuştur.


Riskli bulunan binalar sahipleri tarafından yeniden yapılarak, afete hazırlıklı, sağlıklı, güvenli, çevreci, enerji verimli, modern binalara dönüştürmek için...