29 / 04 / 2024

Erzincan Şıhköy Vadisine hes mi yapılacak

Erzincan Şıhköy Vadisine hes mi yapılacak

Sivas İdare Mahkemesi, Erzincan Tercan'daki Şıhköy Vadisi'ne kurulması planlanan Haydar HES projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etti.

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halük Kayım tarafından kuruldu.

Bina zeminleri bakterilerle güçlenecek!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Mühendislik Fakültesi ve Atatürk Üniversitesinde görev alan akademisyenler tarihi binaların zemine bakteri enjekte ederek güçlendirme yapılabileceğini belirledi.

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yatırımları mecliste!

Bakanlığın 2021 yılı için Erzincan'a yönelik yapacağı yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Arslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.

Erzincan'da yapılan bilimsel betonarme çalışması deprem yönetmeliğinde yer alacak!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde yapılan bilimsel betonarme çalışması, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (CEB-FIB) Korozyon Komitesi tarafından kabul edilerek, çalışmanın deprem yönetmeliğinde alınması için karar verildi.

Erzincan Belediyesi'nden 8.8 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat ihalesi!

Erzincan Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzincan İli, Merkez İlçesi, Fatih mahallesi, 2103 ada 2 parsel nolu taşınmazda konut inşa edilmesi işi 8 milyon 871 bin 335 TL'ye ihale edilecek.

Depreme karşı mukavemeti yüksek beton üretildi!

Erzincan'da bir firmayla "perlit madeninin betonda kullanımı" ile ilgili bilimsel araştırmalar yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, bu madenin kullanıldığı betonun normal betona oranla yüzde 30'un üzerinde mukavemet gösterdiğini tespit etti...

TOKİ Erzincan Tarımköy kura sonuçları 29.04.2019!

TOKİ Erzincan Tarımköy kura sonuçları 29.04.2019 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Erzincan Tarımköy kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde hayata geçirdiği Tarımköy konutlarının kura çekilişi yapıldı.

Erzincan'a 5 yılda 850 milyon liralık yatırım!

AK Parti 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 5 yıllık görev süresinde Erzincan’a yapılan yatırımları ve yeni dönem için hazırladığı 48 yeni projeyi anlattı.

Erzincan'da riskli bina yıkıldı!

Erzincan'ın şehir merkezinde bulunan riskli olduğu tespit edilen bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Yıkım, çevredekilerin meraklı bakışları arasında yıkıldı.

Erzincan Şıhköy Vadisine hes mi yapılacak Haberi

Erzincan Şıhköy Vadisine hes mi yapılacak

Erzincan Tercan’daki Şıhköy Vadisi’ne yapılması planlanan Haydar HES projesi, Sivas İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, mahkeme kararını, “Burada kurulması planlanan HES projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararının verilmesi uluslararası kültürel ve doğal miras koruma sözleşmesine aykırıdır. Dolayısıyla kararın iptal edilmesi yörenin korunması açısından önemli” sözleriyle değerlendirdi.

Erzincan’ın Tercan ilçesindeki Şıhköy Deresi’ne yapılması planlanan Haydar HES Projesi için 2009’da “çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı verildi. Şıhköy deresi havzasında endemik türlerin bulunduğunu ve bölgenin korunmasını isteyen bölge halkı ÇED gerekli değildir kararının iptal edilmesi için Sivas İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Bunun üzerine mahkeme bölgede bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.


BİLİRKİŞİ: ‘ÇED OLUMLU RAPORU ŞART’ DEDİ, MAHKEME İPTAL ETTİ

16 Ekim 2014 tarihinde bölgede...