15 / 05 / 2024

erzurum Aziziye deprem evleri

erzurum Aziziye deprem evleri

Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin olarak 6 soru meclis gündemine taşındı..

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.

Karayolları bu ilde arazi satacak! İhalesi 8 Kasım'da!

Karayolları Genel Müdürlüğü 12. Bölge Müdürlüğü, Erzurum Aziziye'de arazi satacak. Söz konusu arazi 76 bin 804 metrekare alana sahip.

SON DAKİKA! Marmara’da deprem!

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından dün de sırayla Konya, İzmir ve Erzurum’da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından depreme ilişkin sorgulamalar yine arttı. Peki, en son ne zaman deprem oldu? Kaç şiddetinde? İşte detaylar...

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya’da 5,0, İzmir’de 3,9 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından şimdi de Erzurum’da 4,1 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Son dakika deprem! Erzurum'da 4.6 büyüklüğünde deprem oldu!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde saat 10:41'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Prof. Dr. Bektaş: Kuzey Anadolu Fayı tetiklenmiş olabilir! Deprem uzmanından ürküten açıklama!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, dün yaşanan 4,5 büyüklüğündeki Erzurum-Aşkale depreminin altını çizdi ve korkutan bir uyarı da bulundu. Bektaş, Kuzey Anadolu Fayı'nın tetiklenmiş olabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Erzurum'da 1013 deprem konutunun yapımı tamamlanıyor!

Erzurum'da TOKİ tarafından yapımı devam eden 1013 konutun inşaatı tamamlanmak üzere. Konutlar 7.8 büyüklüğündeki depreme bile dayanıklı.

Erzurum'da mühendislik hizmeti olmayan yapılar depremde hasar gördü!

Erzurum'da meydana gelen deprem sonrasında hasar alan yapılarda mühendislik hizmeti alınmadığı tespit edildi. 

Erzurum Valisi Okay Memiş'ten deprem açıklaması!

Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum'da meydana gelen depremde birkaç köyde yıkım ihbarı aldıklarını belirtti.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Kars Şeker Fabrikası'ndan Erzurum Aziziye'de kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Erzurum Aziziye'de yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Erzurum Aziziye'de Termal Aquapark'ın temeli atıldı!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde inşa edilecek olan Termal Aquapark Projesi'nin temeli törenle atıldı.

erzurum Aziziye deprem evleri Haberi

erzurum Aziziye deprem evleri


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Tanal, Erzurum ili Aziziye ilçesinde Mayıs 2017'de meydana gelen deprem afetine ilişkin olarak  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1- Depremin meydana geldiği yerde ve çevre köylerde deprem sonrası hasar tespiti yapılan, oturulamaz raporu verilen kaç ev vardır?


2- Oturulamaz raporu verilen evlerle ilgili mağdur vatandaşlarımız için hangi tedbirler alınmıştır? Gerekli ve yeterli tedbir usule uygun alınmadıysa gerekçesi nedir?


3- Depremin olduğu ilçe ve çevre köylerinde evleri hasara uğramış bu nedenle oturulamaz raporu verilmiş, deprem mağduru vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçları (barınma, yeme, içme gibi) hangi usul ve esaslara göre karşılanmaktadır? Karşılanmıyorsa gerekçesi nedir?


4- Deprem nedeniyle teslimi...