28 / 04 / 2024

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Erzurum'da deprem riskine karşı hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yaklaşık 60 bin konut yükseldi.



Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları olası depremlere karşın hızlandırıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından 2021 yılında hazırlanan "İl Afet Risk Azaltma Raporu"na göre Erzurum, 2. derece deprem bölgesinde bulunuyor.

Deprem riskine karşı eski yapı stoklarında kentsel dönüşüm çalışmalarına start veren Erzurum Büyükşehir Belediyesi, son 8 senede 10 milyon metrekare alanda yenileme çalışması yaptı.

Erzurum da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

20 BÖLGEDE YAKLAŞIK 60 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ

Kent genelinde 20 bölgede yapılan dönüşüm çalışmaları sonucu yaklaşık 60 bin konut inşa edildi.

Merkezde 3 olmak üzere 20 ilçesi olan, 25 bin kilometrekarede 749 bin 754 kişinin yaşadığı Erzurum, Türkiye'de yüzölçümü büyüklüğüyle 4, nüfus açısından ise 30. sırada bulunuyor.

Kent genelinde yer alan 186 bin 117 yapı, 386 bin 980 bağımsız bölümden, Erzurum merkezindeki 28 bin yapı ise 178 bin bağımsız bölümden oluşuyor.

İL VE İLÇE MERKEZLERİDE YENİLENMELİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sekmen, kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye'de çok önemli bir konu olduğunu, il ve ilçe merkezlerinde yerleşim alanlarının yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Erzurum da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

EL ELE VERİLEREK DÖNÜŞÜM YAPILIYOR

Kentte önemli oranda kentsel dönüşüm yapıldığının altını çizen Sekmen, çalışmaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve özel sektör paydaşları ile ortak gerçekleştirildiğini söyledi. 

Sekmen, kentsel dönüşüm çalışmalarında Erzurum'daki tarihi bölgelerin önceliğine vurgu yaparak, "Erzurum kaleleri, medreseleri, camileri, han ve hamamlarıyla açık hava müzesi gibi. Böyle bir şehirde kentsel dönüşüm yaparken 'Korunan tarih, gelişen ve dönüşen şehir' sloganıyla işe başladık" dedi.

Erzurum da kentsel dönüşüm ile 8 yılda 60 bin konut inşa edildi!

Mutlaka tarihi eserlerin etrafını açıp tarihi eserleri restore ederek, hatta yıkılmış eserleri yeniden tespit ederek yeniden projelendirip geleceğe  kazandırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Sekmen, devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına dair sayısal verileri paylaşarak "Büyükşehir Belediyesi olarak iki dönemde, takribi 10 bin konutta dönüşümünü yaptıklarını ve 15 bin civarında da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile  TOKİ  eliyle dönüşüm olduğunu belirtti. Sekmen, "Yine 35 bin civarında da özel sektörümüz konut yaptı." ifadelerini kullandı.

En ucuz demir fiyatı ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları açıklandı! Güncel demir fiyatları

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

TOKİ'den 42 ilde büyük fırsat! Resmen açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın!


Geri Dön