29 / 04 / 2024

Erzurum'da depremde hasar gören evlere ilişkin 6 sorun mecliste!

Erzurum'da depremde hasar gören evlere ilişkin 6 sorun mecliste!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin olarak 6 soru meclis gündemine taşındı..



Erzurum da depremde hasar gören evlere ilişkin 6 sorun mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Tanal, Erzurum ili Aziziye ilçesinde Mayıs 2017'de meydana gelen deprem afetine ilişkin olarak  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1- Depremin meydana geldiği yerde ve çevre köylerde deprem sonrası hasar tespiti yapılan, oturulamaz raporu verilen kaç ev vardır?


2- Oturulamaz raporu verilen evlerle ilgili mağdur vatandaşlarımız için hangi tedbirler alınmıştır? Gerekli ve yeterli tedbir usule uygun alınmadıysa gerekçesi nedir?


3- Depremin olduğu ilçe ve çevre köylerinde evleri hasara uğramış bu nedenle oturulamaz raporu verilmiş, deprem mağduru vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçları (barınma, yeme, içme gibi) hangi usul ve esaslara göre karşılanmaktadır? Karşılanmıyorsa gerekçesi nedir?


4- Deprem nedeniyle teslimi yapılan kaç çadır vardır? Çadırlar Erzurum ilimiz iklimine uygun mudur? Çadırlar sayı ve nitelik olarak yetersiz ise, tedbir alınmamasının gerekçesi nedir?


5- Deprem nedeniyle evi hasar görmüş ve kullanılamaz hale gelmiş vatandaşlarımızın günlük beslenme ihtiyaçları karşılanmakta mıdır? Karşılanmıyorsa gerekçesi nedir?


6- Söz konusu depremin sebep olduğu hasar ve zararın karşılanması için nasıl bir giderin yöntemi planlanmıştır? Hasara uğramış taşınmazların onarımına başlanılmış mıdır? Başlanmadı ise gerekçesi nedir? Hasar onarımı başladı ise, kaç gün içinde bitirilmesi planlanmaktadır?




Geri Dön