16 / 05 / 2024

Aziziye erzurumda depremd hasar gören evler

Aziziye erzurumda depremd hasar gören evler

Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin olarak 6 soru meclis gündemine taşındı..

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Kars Şeker Fabrikası'ndan Erzurum Aziziye'de kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Erzurum Aziziye'de yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Erzurum Aziziye'de Termal Aquapark'ın temeli atıldı!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde inşa edilecek olan Termal Aquapark Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Erzurum Aziziye'de 50 kaçak yapı yıkıldı!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde izinsiz olarak inşa edilen garaj ve depoların da aralarında bulunduğu 50 yapı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

TOKİ Erzurum Aziziye 1013 konut ihalesi 10 Haziran'da!

Erzurum İli Aziziye İlçesi Gezköy Mahallesi 1013 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 10 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ'den Erzurum Aziziye'ye 1052 yeni konut müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Aziziye'de 1052 yeni konut inşa edecek.

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentsel dönüşüm hızlandı.  Termal turizm potansiyellerini bünyesinde bulunan Ilıca Mahallesi'nin yeni projelerle cazibesinin yükselteceği açıklandı.

TOKİ'den Erzurum Aziziye'ye 1052 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum Aziziye projesi için düğmeye bastı.

TOKİ Erzurum Aziziye Yeşil Mahallesi 2020 başvuruları!

TOKİ Erzurum Aziziye Yeşil Mahallesi 2020 başvuruları ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Peki TOKİ Erzurum Aziziye Yeşil Mahallesi 2020 başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ Erzurum Aziziye Yeşil Mahallesi 2020 fiyatları ne kadar? İşte merak edilen detaylar...

Erzurum'daki atıl bina yıkılıyor!

Erzurum’da bir dönemler Aziziye Araştırma Hastanesi ismiyle hizmet veren devasa yapı yıkılıyor.

Aziziye Araştırma Hastanesi yıkılacak!

Toplam 30 milyona mal olan ve yıllardır atıl halde bulunan Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yıkılacağı açıklandı.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Erzurum'da 12.3 milyon TL'ye icradan satılık entegre tesis binası!

Erzurum 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Erzurum İli, Aziziye İlçesi, Gezköy Mahallesi'ndeki 4664 Parsel kargir üç adet tek katlı entegre tesis binasını 12 milyon 305 bin 966 TL'ye icradan satıyor...

Aziziye erzurumda depremd hasar gören evler Haberi

Aziziye erzurumda depremd hasar gören evler


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Tanal, Erzurum ili Aziziye ilçesinde Mayıs 2017'de meydana gelen deprem afetine ilişkin olarak  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1- Depremin meydana geldiği yerde ve çevre köylerde deprem sonrası hasar tespiti yapılan, oturulamaz raporu verilen kaç ev vardır?


2- Oturulamaz raporu verilen evlerle ilgili mağdur vatandaşlarımız için hangi tedbirler alınmıştır? Gerekli ve yeterli tedbir usule uygun alınmadıysa gerekçesi nedir?


3- Depremin olduğu ilçe ve çevre köylerinde evleri hasara uğramış bu nedenle oturulamaz raporu verilmiş, deprem mağduru vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçları (barınma, yeme, içme gibi) hangi usul ve esaslara göre karşılanmaktadır? Karşılanmıyorsa gerekçesi nedir?


4- Deprem nedeniyle teslimi...