16 / 05 / 2024

erzurum deprem çadırları

erzurum deprem çadırları

Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin olarak 6 soru meclis gündemine taşındı..

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı

​​​​​​​Konut ve barında krizi tüm dünyada giderek artıyor. Salonunda kurduğu çadırları kiralamaya başlayan ev sahibi sosyal medyada gündem oldu. Çadırlar için istediği kira ise adeta dudak uçuklattı.

Deprem uzmanı açıkladı: 3 adımda kentler depreme nasıl hazırlanır?

Deprem bilimci, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından 3 adımda kentlerin depreme nasıl hazırlanacağını açıkladı. İşte Görür'ün o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Adıyaman'da 16 bin 433 adet deprem konutu sağlam zeminli yeni yerleşim alanında yükseliyor! 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, deprem konutları sağlam zeminli yeni yerleşim alanında hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Erzurum deprem riskine karşı kentsel dönüşümle güçlendiriliyor

Erzurum'da deprem riskini azaltmak amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm projeleri son 8 yılda yaklaşık 60 bin konutun inşa edildiği 10 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirildi.

Emlak Konut GYO Adıyaman'daki deprem konutları için sözleşme imzaladı! 4.5 milyar TL'lik 5 proje! 

Emlak Konut GYO, Adıyaman'daki deprem konutları kapsamında 4 milyar 472 milyon 53 bin TL'lik 5 proje için sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Adıyaman'daki 650 deprem konutu Ekim ayı sonunda teslim edilecek!

Adıyaman Valisi Osman Varol yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman'daki 650 deprem konutunun Ekim ayı sonunda sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Son Dakika AFAD duyurdu: Adıyaman'da deprem oldu

Son dakika deprem haberleri. Adıyaman'ın Sincan ilçesinde deprem oldu. Saat 23:01'de gerçekleşen deprem bölgede yaşayanları korkuttu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya’da 5,0, İzmir’de 3,9 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından şimdi de Erzurum’da 4,1 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

Son dakika deprem! Erzurum'da 4.6 büyüklüğünde deprem oldu!

Erzurum'un Aziziye ilçesinde saat 10:41'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

BİM'de 4-5 kişilik çadır 699 TL! 2 kişilik çadır 499 TL! Stanley termos 519 TL! BİM 19 Mayıs aktüel ürünler kataloğu

BİM'in 19 Mayıs 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda otomatik çadırlar dikkat çekti. İşte BİM 19 Mayıs 2023 aktüel ürünler kataloğu...

SON DAKİKA: Adıyaman'da 4,6 şiddetinde deprem!

SON DAKİKA: Saat 23.20'de, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.

erzurum deprem çadırları Haberi

erzurum deprem çadırları


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum'un Aziziye ilçesinde meydana gelen depremden sonra oturulamaz raporu verilen evlere ve vatandaşlar için alınan tedbirlere ilişkin soru önergesi hazırladı. 


Tanal, Erzurum ili Aziziye ilçesinde Mayıs 2017'de meydana gelen deprem afetine ilişkin olarak  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1- Depremin meydana geldiği yerde ve çevre köylerde deprem sonrası hasar tespiti yapılan, oturulamaz raporu verilen kaç ev vardır?


2- Oturulamaz raporu verilen evlerle ilgili mağdur vatandaşlarımız için hangi tedbirler alınmıştır? Gerekli ve yeterli tedbir usule uygun alınmadıysa gerekçesi nedir?


3- Depremin olduğu ilçe ve çevre köylerinde evleri hasara uğramış bu nedenle oturulamaz raporu verilmiş, deprem mağduru vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçları (barınma, yeme, içme gibi) hangi usul ve esaslara göre karşılanmaktadır? Karşılanmıyorsa gerekçesi nedir?


4- Deprem nedeniyle teslimi...