06 / 05 / 2024

Erzurum belediyesi otopark yönetmeliği 2016

Erzurum belediyesi otopark yönetmeliği 2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Otopark Yönetmeliği’nde yeni bir düzenleme çalışması yaptı. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 5’inci maddesinde tanımlanan imar planlarına uygun olarak düzenlemek amacıyla Otopark Yönetmeliği yeniden ele alındı.

Büyükçekmece Belediyesi yer altı otoparkı inşa ettirecek! İhalesi 16 Ağustos'ta!

İstanbul İli Büyükçekmece Belediye Başkanlığı, Büyükçekmece İlçesi sınırlarında yer alan ve mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi'ne ait olan taşınmazda yer altı otoparkı inşa ettirecek. İşte detaylar...

Erzurum Palandöken Belediyesi'nden 76 milyon TL'ye satılık 12 arsa!

Erzurum Palandöken Belediyesi, Erzurum ili, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde yer alan 12 gayrimenkulü 75 milyon 975 bin 685 TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Melikgazi Belediyesi'nden trafik ve otopark hamlesi!

Melikgazi Belediyesi ilçe sınırlarında bulunan düzensiz otopark ve şehir merkezi trafiğinin yoğunluğun düşürülmesi için otopark yapımına başlıyor.

Erzurum Olur Belediyesi'nden esnafa kira desteği!

Erzurum'un Olur İlçe Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle iş yeri kapanan 21 esnafa kira yardımında bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere göre, Olur ilçesinde kahvehane, çay ocağı, internet kafe, kuaför, cağ kebabı işletmeciliği yapan iş yerleri kapandı. 

Şahinbey Belediyesi yeraltı otoparkını 233 bin TL'ye kiraya verdi!

Şahinbey Belediyesi 2017 yılında 280 bin TL + KDV’ye kiraya verdiği otoparkın fiyatını 409 bin TL’ye çıkardı. Kiracı tutarı kabul etmeyince otoparkı yeni ihaleyle bu kez 233 bin TL'ye kiraya verdi.

Trabzon Büyükşehir'den inşaat karşılığı otopark kiralama ihalesi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi; otopark yapım karşılığı kiralanması işi, yap-işlet-devret modeline uygun olarak ihale düzenliyor. Katlı otopark olan taşınmazın içerisinde yarı otomatik katlı otopark yapımı karşılığı 29 yıl süreyle kiralanacak. 

Erzurum Belediyesi'nden satılık 71 gayrimenkul!

Mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde yer alan 71 adet gayrimenkul toplamda 253 milyon 943 bin 314,63 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Van Büyükşehir Belediyesi otopark ve 32 dükkanı ihaleye çıkarıyor!

Van Büyükşehir Belediyesinin çok katlı otopark ve 32 adet dükkan satışının 20 Eylül’de ihale yoluyla yapılacağı bildirildi.

Pendik'te katlı otopark inşaatı başladı!

Pendik Belediyesi, otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçti. Doğu Mahallesi’nde Mostar Viyadüğü yanında katlı otopark inşaatı başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden yeni konut projesi!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi “Korunan tarih dönüşen şehir” sloganıyla başlattığı konut projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Erzurum Belediyesi'nde satılık 17 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Palandöken'deki 14 arsayı ve Yakutiye ilçesindeki 3 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 109 milyon 232 bin TL olarak belirlendi.

Keçiören Belediyesi'nden 21.3 milyon TL'ye otopark ihalesi!

Keçiören Belediyesi, 10 Mayıs'ta düzenleyeceği ihale ile çok katlı otopark ve müştemilatları sınırlı ayni hak (üst hakkı) tesisi kurulmak suretiyle kiraya verecek..

Erzurum belediyesi otopark yönetmeliği 2016 Haberi

Erzurum belediyesi otopark yönetmeliği 2016

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Otopark Yönetmeliği’nde yeni bir düzenleme çalışması yaptı.


Büyükşehir Belediyesi, kentte araçların yol açtığı trafik sorunlarının çözümü için otopark yapılmasını gerektiren bina ve tesislerin neler olduğunu, otopark ihtiyacının miktar, ölçü ve diğer şartlarının tespit ve giderilme esaslarını araştırarak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdi. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 5’inci maddesinde tanımlanan (Ulaşım sistemleri ve problemlerinin çözümü amacıyla) imar planlarına uygun olarak düzenlemek amacıyla Otopark Yönetmeliği yeniden ele alındı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Şube Müdürlüğü tarafından yeniden hazırlanarak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 581 nolu kararıyla onaylandı. Buna göre, Erzurum’un iklim koşulları nedeniyle, bina altlarında kapalı otopark yapılmasını teşvik amacıyla, “İlgili Yönetmelikte kanuni sınırlar dâhilinde belirtilen en düşük bedel üzerinden otopark bedellerinin...