30 / 04 / 2024

erzurum engellilere yönelik kentsel dönüşüm

erzurum engellilere yönelik kentsel dönüşüm

Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, modern şehirciliğin gelişirken kent yaşayanlarının tüm katmanlarının düşünülerek tasarlanması gerektiğine vurgu yaptı. Erzurum'da kentsel dönüşümün bu çerçevesinde yapıldığını söyledi.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum Büyükşehir'den Pasinler'e 15 bin 250 metrekarelik termal tesis!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizmini çeşitlendirmek amacıyla 15 bin 250 metrekare büyüklüğündeki alanda Pasinler Termal Tesisleri'ni inşa edecek.

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Fed işletmelere yönelik kredi programını başlattı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek için uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programı kapsamında bankaların başvurularını almaya başladı.

Erzurum Büyükşehir'den 19 milyon TL'ye satılık arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Paladöken ilçesi Osmangazi mahallesinde bulunan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 19 milyon 26 bin TL olarak belirlendi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik açıklama! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bazı yayın organlarında yer alan, vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik haberlerin asılsız olduğunu açıkladı...

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce (AYD), halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Çin, ABD tarım ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarında adım attı!

ABD Tarım Bakanlığı, Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, kümes hayvanları, patates ve hayvan yemi gibi ürünlerin de aralarında olduğu ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarının Çin tarafından kaldırılmaya başlandığını aktardı.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Erzurum Büyükşehir'in 2020 bütçesi 1 milyar 300 milyon TL!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi 1 milyar 300 milyon TL olarak belirlendi.

erzurum engellilere yönelik kentsel dönüşüm Haberi

erzurum engellilere yönelik kentsel dönüşüm

AVRUPA Birliği desteğiyle yürütülen "Engelleri Aşalım, Erzurum'da Buluşalım" projesi, Polonya, Romanya, Hırvatistan, Estonya, Yunanistan ülke temsilcilerinin katılımıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanışma toplantısıyla başladı. 


Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus-Kl Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Programı çerçevesinde gerçekleştirilen projenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, modern şehirciliğin gelişirken kent yaşayanlarının tüm katmanlarının düşünülerek tasarlanması gerektiğine vurgu yaparak Erzurum'da kentsel dönüşüm çerçevesinde yeni yaşam alanlarının bu hassasiyetle projelendirildiğini söyledi. 11er bir bireyin hayatın her döneminde birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Sekmen; "30 yılı aşkın siyasi hayatım boyunca, İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığım dönemlerde. meclis çatısı altında iken ve gerekse Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemimde engellilerin hayatını kolaylaştırma, şehir yaşamına adaptasyonları, istihdam edilmeleri, eğitim ve sağlık sorunları sürekli gündemimde oldu. 


Erzurum Büyükşehir...