14 / 05 / 2024

Erzurum Kop Dağı Tüneli

Erzurum Kop Dağı Tüneli

Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden tünelin yaklaşık 4 bin metrelik bölümü kazıldı.

İki ildeki 39 adet arsa ve arazi satılıyor! Aman bu tarihleri kaçırmayın! 

Erzurum Oltu'da ve Balıkesir Susurluk'ta yer alan 39 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? 

Erzurum'da cami inşaatı çöktü: 3 yaralı! 

Erzurum Oltu'da yapımı devam eden bir caminin inşaatında çökme yaşandı Çökme nedeniyle 3 kişi yaralandı.

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Mehmet Sekmen: Erzurum'da yeni fabrikalar inşa edilecek!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum'da işsizliğin önüne geçmek için yeni fabrikaların inşa edileceğini açıkladı.

Kars Şeker Fabrikası'ndan Erzurum'da kiralık gayrimenkul!

Kars Şeker Fabrikası Müdürlüğü, Erzurum'da yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

Erzurum'da kentsel dönüşüm konutları hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Veyisefendi Mahallesi'nde inşası tamamlanan 96 konut ve 7 iş yeri için anahtar teslim töreni gerçekleşti. 

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında 279 konut ve dükkan hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen 264 konut ile 15 dükkan, törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Erzurum'da 107.1 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan 5 adet gayrimenkulü 107 milyon 131 bin 35 TL bedelle satışa çıkardı.

Erzurum'da arazi kavgası: 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı!

Erzurum Horasan'da akraba olan iki aile arasında arazi anlaşmazlığından çıkan kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Erzurum'da arazi kavgası: 3 ölü 1 yaralı!

Erzurum'da husumetli iki aile arasında yaşanan arazi anlaşmazlığı nedeniyle 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Erzurum'da 234.3 milyon TL'ye icradan satılık 14 arsa!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan 14 adet arsayı 234 milyon 253 bin 162 TL bedelle satışa çıkardı.

Erzurum'da 16.8 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı, Erzurum'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 16 milyon 805 bin 230 TL bedelle satışa çıkardı.

Kop Tüneli'ndeki kazı işleminin yüzde 58'i tamam!

Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunup Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya açılan yolların en önemli geçit noktasında yer alan Kop Dağı'nda inşaatı devam eden tüneldeki kazı işleminin yüzde 58'lik kısmı tamamlandı.

Erzurum Kop Dağı Tüneli Haberi

Erzurum Kop Dağı Tüneli

Tarihi İpek Yolu güzergahında yer alan Erzurum-Bayburt karayolu üzerindeki Kop Dağı’nda yapımı devam eden Kop Tüneli'nin 4 bin metrelik bölümü tamamlandı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tünel Kontrol Mühendisi Hayri Targut, yaptığı açıklamada, Erzurum-Bayburt karayolu üzerinde 2 bin 409 rakımı ile kış aylarında Türkiye'nin karla mücadele yönünden kritik geçitlerinden biri olan Kop Dağı'nda yapımı devam eden tünelin, her biri 6 bin 500 metre uzunluğundaki çift tüpten oluştuğunu kaydetti. 


Projenin maliyetinin yaklaşık 400 milyon lira olduğunu ifade eden Targut, "Kop Tüneli, Türkiye ve bölge için önemli bir proje. Gürbulak Sınır Kapısı’nı Trabzon Limanı’na bağlayan en kısa yol. Tünel tamamlandığında tamamlandığında yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantılar direkt Trabzon Limanı ile entegre olacak" dedi.


Targut, proje kapsamında yer yer olumsuzluklarla karşılaşıldığını belirterek, "Güzergah, Doğu Anadolu fayı...