27 / 04 / 2024

Erzurum'da depremzedeler için inşa edilen konutlar teslim ediliyor!

Erzurum'da depremzedeler için inşa edilen konutlar teslim ediliyor!

Erzurum'da depremzedeler için hayata geçirilen konutlar vatandaşlara teslim edilecek.



Bingöl Karlıova'da 5,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Erzurum Çat'taki afetzedeler için hayata geçirilen konutlar vatandaşlara teslim edilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Erzurum Valisi Okay Memiş, depremzedeler için inşa edilen evlerin yer aldığı bölgeye gelerek incelemeler yaptı.

Vali Okay Memiş, gerçekleştirilen ziyaretten sonra gazetecilere, depremden sonra Valilik olarak hasar tespiti yaptırdıklarını, kısa zamanda da konutların inşasına başlandığını dile getirdi.

Erzurum da depremzedeler için inşa edilen konutlar teslim ediliyor!

Çalışmaların son sürat sürdüğünü kaydeden Memiş, "Allah devletimizden razı olsun. Depremde evleri ağır hasar alan vatandaşlar için yapılan 350 konutun bu yıl teslimatını yapacağız. Vatandaşların 600'e yakın ağır hasarlı ev ve ahırları var. Geçtiğimiz yıllardaki depremlerde de ağır hasarlı olan konutların yapımına karar verildi. Bu konutlar 7 veya 8 şiddetindeki depreme dayanıklı yapılıyor. Bu konutların yanı sıra 350 civarında da ahır yapılıyor. Kışa kadar tüm konutları bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Allah tüm vatandaşlarımızı depremden korusun." şeklinde konuştu.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!


Geri Dön