29 / 04 / 2024

Erzurum'da depremzedeler için inşa edilecek 575 konutun temeli atıldı!

Erzurum'da depremzedeler için inşa edilecek 575 konutun temeli atıldı!

Erzurum Çat'ta depremzedeler için hayata geçirilecek olan toplam 575 konutun temel atma töreni yapıldı.



Bingö'de yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremden oldukça etkilenen Erzurum Çat'ta depremzedeler için hayata geçirilecek olan toplam 575 konut ve 443 ahırın temel atma töreni yapıldı.

Erzurum da depremzedeler için inşa edilecek 575 konutun temeli atıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çat'ta da hissedilen üzücü depremin meydana geldiği ilk günden itibaren vatandaşların yaralarının sarılması amacıyla çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Deprem konutlarının temel atma törenine katılım sağlayan Erzurum Valisi Okay Memiş, hayata geçirdikleri konutların geri dönüşüm özellikleriyle "doğayla dost" şeklinde de bilinen çelik konstrüksiyondan inşa edildiğini dile getirdi.

Erzurum da depremzedeler için inşa edilecek 575 konutun temeli atıldı!

Memiş, şöyle konuştu:

"Bu konutlar çok kısa zamanda yapılacak. Kış şartlarına uygun olan konutlar, alt yapısıyla vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına da cevap verecek. Burada eskisinden çok daha güzel ve daha yaşanabilir bir yerleşim yeri yapacağız. Ahırlar ile çelik konstrüksiyondan yapılacak konutlarımızın daha önceden de uygulamalarını gördük. Kafalarında tereddüt olan bazı vatandaşlarımız, bizzat Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı ve Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar ile Malatya'ya gidip önceden yapılan konutları inceledi. Döndüklerinde konutlara hayran kaldıklarını dile getirdiler."

TOKİ'den Erzurum'a 50 konut ve 49 dükkan müjdesi!


Geri Dön