29 / 04 / 2024

erzurum mesire alanları

erzurum mesire alanları

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında Büyükşehir’in mimar ve mühendisleri, bütün hünerlerini bu kez de Eski Havaalanı Yolu’nda kullanıyorlar.

Erzurum’a yeni kayak alanları ve oteller yapılacak!

Kente yapılan üretim tesislerinin haricinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarihi ve doğal güzellikleri de ortaya çıkaran projeler geliştiriyor. Kış turizminin incisi Palandöken’de yeni kayak alanları ve oteller yapılıyor.

Erzurum 1072 Saltuklu Millet Bahçesi açıldı!

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde hayata geçirilen 1072 Saltuklu Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada Erzurum’un sosyal ve sportif yaşam alanlarının sayısını artırmaya devam edeceklerini söyledi.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

İstanbul, Sivas ve Erzurum'da bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mega kent İstanbul, Sivas ve Erzurum'da yer alan bazı bölgelerin sit alanları "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi.

Erzurum Palandöken'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Erzurum Palandöken'de bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

TOKİ'den Erzurum'a 73 yeni konut!

Erzurum İli, Yakutiye İlçesi, Hacı Cuma Mahallesi 386 Adet Konut , 73 Adet Ticaret ve Sosyal Donatı Alanları İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Erzurum'a 386 yeni konut!

Erzurum İli, Yakutiye İlçesi, Hacı Cuma Mahallesi 386 Adet Konut , 73 Adet Ticaret ve Sosyal Donatı Alanları İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 21 Ekim 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Erzurum Yakutiye'de riskli alan kararı!

Erzurum ili, Yakutiye ilçesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Kiralık mesire alanları!

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin her ilinde bulunan mesire alanları girişimcilere kiraya veriliyor. Bu mesire alanlarında restoranlar, kır lokantaları ve spor tesisleri bulunuyor...

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Erzurum'da risk altındaki alanların dönüşümü sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Erzurum'da 6 ayrı noktada, aynı anda projeler yapacağız. Toplamda bin 400 bağımsız bölümü içeren konutlarla vatandaşlarımızın risk altında bulunan alanlarının dönüşümünü sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı...

erzurum mesire alanları Haberi

erzurum mesire alanları


Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yeni bir sosyal donatı alanı oluşturuyor. Yeşil ve doğa konseptli çalışma kapsamında Büyükşehir’in mimar ve mühendisleri, bütün hünerlerini bu kez de Eski Havaalanı Yolu’nda kullanıyorlar. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla Eski Havalanı Yolu’nda yapılacak olan mesire alanıyla Erzurumlular, doğayla iç içe olan söz konusu yerde dinlenme imkânına sahip olacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, 6 bin 934 metrekareye çim serilip, 15 bin 397 metrekareye de andezit döşeme yapılacak. Eski Havaalanı Mesire Alanı’na; 454 ağaç, 78 çalı, 55 kare kamelya, 13 altıgen gazebo, 8 oturma bankı, üç kuleli çocuk oyun grubu, dokuz parçalı fitness aleti, 7 çeşme, 20 adet güneşlik ve güvenlik binası yapılacak. Çocuk oyun...