28 / 04 / 2024

Erzurum 1072 Saltuklu Millet Bahçesi açıldı!

Erzurum 1072 Saltuklu Millet Bahçesi açıldı!

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde hayata geçirilen 1072 Saltuklu Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada Erzurum’un sosyal ve sportif yaşam alanlarının sayısını artırmaya devam edeceklerini söyledi.



Erzurum'un Yakutiye ilçesinde inşa edilen 1072 Saltuklu Millet Bahçesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yakutiye Belediyesince 10 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen millet bahçesi, Yakutiye Müftüsü Selim Şahin'in okuduğu duadan sonra kurdele kesilerek açıldı.

Paylaşılan bilgilere göre Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, insanların kaliteli zaman geçirebilecekleri mekanlar ve sosyal yaşam alanlarının kentlere nitelik kazandırdığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Erzurum'da ilçe belediyeleriyle halkın beklentileri doğrultusunda sosyal yaşam alanlarına bir yenisini daha eklediklerine değinen Mehmet Sekmen, "Bizler, illerimize ve ilçelerimize devasa büyüklükte millet bahçeleri inşa ettik. Nice yeşil alanlarımızı halkın hizmete açtık. Erzurum’un en nitelikli, en görkemli ve birbirinden farklı hizmet alternatiflerine sahip sosyal ve sportif yaşam alanlarının sayısını artırmayı sürdüreceğiz" dedi.

Erzurum 1072 Saltuklu Millet Bahçesi açıldı!

Yaptığı açıklamada yaz aylarının sezonunda insanların doğayla iç içe vakit geçirmeleri için 10 senede 300'ü aşkın park ve mesire alanını hizmete açtıklarını kaydeden Mehmet Sekmen, şunları söyledi: "10 senede 59 bin 850 ağaç ve 3 milyon 670 bin çalı grubunu toprakla bir araya getirdik. Zaman içinde elbette bunlara yenilerini ekleyecek ve kadim şehrimiz Erzurum’da Dadaşlar'ın hizmetine açacağız. Siz değerli hemşehrilerimizin istek, arzu ve beklentileri doğrultusunda Erzurum ilimiz için beraber çalışacak, beraber koşacak ve koşturmayı sürdüreceğiz. Bilmelisiniz ki destek sizden oldukça biz dünyayı bile sırtımızda taşımaya hazırız. Biz milletimize hizmet için varız. 1072 Saltuklu Millet Bahçsi'nin Erzurum’a ve kıymetli hemşehrilerime hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar da yaptığı açıklamada Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle inşaat çalışmaları tamamlanmış olan millet bahçesine "1072 Saltuklu" adını verdiklerini dile getirerek, "Türkiye’nin yeni yüzyılının çok daha müreffeh olacağından hiçbir şüphemiz yoktur. Bayrağı en ileriye taşımak için var gücümüzle gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan çok çalışacağız. 1072 Saltuklu Millet Bahçesi'nin hayırlı olmasını temenni ediyor bu toprakları bize yurt kılan ecdadımızı saygı ve şükranla yad ediyoruz." dedi.

Merakla beklenen açılışa AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, siyasi parti ve kurum temsilcileriyle vatandaşlar katılım sağladı.

İŞKUR duyurdu! KPSS şartı yok! Tam 548 büro memuru alınacak! Başvuruları sakın kaçırmayın!

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Dijital gayrimenkul pazarlamanın yeni ortakları! Hepsiemlak ile Zingat el sıkıştı!


Geri Dön