29 / 05 / 2024

Eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir

Eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir

Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir?

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!

Cep telefonu, beyaz eşya, mobilya gibi toplu para gerektiren alışverişlerini nakit parası olmadığı için erteleyenlere Garanti Bankası’ndan 500 TL ile 50 bin TL arasında kredi fırsatı sunuluyor.

Eş muvafakatnamesi imzalatmayana konut kredisi yasağı!

Eş muvafakatnamesi imzalatamayan kişi konut kredisi kullanamıyor. Konut kredisiyle ilgili olarak tesis edilecek olan ipoteğe eşin de onayı gerekiyor.

Ticaret hayatına eş rızası ayarı!

Türk Borçlar Kanunu'na göre eşin rızasını gerektiren. bazı hukuki işlemler bulunuyor. Buna göre, kefalet için halen eşin rızası gerekirken, senet imzalarken eş rızası aranmıyor.

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi olan gayrimenkul üzerinde işlem yapılabilmesi için eşin rızası olması gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

Eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Medeni Kanun'da yer alan hükümlere göre, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili tasarruflarda bulunamıyor. Peki, eş muvafakatnamesi nasıl hazırlanır?

Eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Bazı emlak ve gayrimenkul işlemlerinde yetkili kişiler/kurumlar muvafakatname isteyebiliyor. Peki, eş muvafakatnamesi hangi durumlarda istenir?

Eş muvafakatnamesi örneği 2015!

Türk Medeni Kanunu esaslarına göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. İşte, eş muvafakatnamesi örneği 2015!

Tapu işlemlerinde eş muvafakatnamesi!

Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanıyor. İşte, tapu işlemlerinde eş muvafakatnamesi!

Aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu, eşlerin çocuklarıyla beraber oturmak için birlikte seçtikleri, yaşamlarını sürdürdükleri, herkesçe bilinen ve belirlenebilen yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. İşte, aile konutu eş muvafakatnamesi örneği!

Aile konutu eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın malikleri Türk Medeni Kanununa göre diğer eşin rızası olmadan konut üzerinde işlem yapamıyor. Peki, aile konutu eş muvafakatnamesi nasıl alınır?

Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Aile konutu olarak tapuya şerh edilmiş taşınmazların satılması veya kiraya verilmesi için eşin "eş muvafakatnamesi" olarak adlandırılan eşin onayı gerekiyor. İşte, Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Eş muvafakatnamesi kalktı mı?

Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanmış olarak biliniyor. Peki, eş muvafakatnamesi kalktı mı?

Konut satışında eş muvafakatnamesi gerekir mi?

Bir kimse, eşiyle beraber yaşadığı, aile hayatı sürdürdüğü aile konutunun üzerinde, eşinin rızası olmadan bazı tasarrufları gerçekeleştiremiyor. Peki, konut satışında eş muvafakatnamesi gerekir mi?

Eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir Haberi

Eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir

Eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir?

Eş muvafakatnamesi, aile şerhi bulunan gayrimenkul üzerinde yapılacak olan tasarruf işlemlerinde eşten alınması gereken izin olarak karşımıza çıkıyor. Eş muvafakatnamesi bulunmadan yapılabilcek işlemlere Türk Medeni Kanunu gereğince sınırlamalar getiriliyor. 


Aile konutu şerhi bulunan bir konutun satılması veya kiraya verilmesi için eşin diğer eşten "eş muvafakatnamesi" olarak adlandırılan onayını alması gerekiyor.


Türk Medeni Kanununun 194. Maddesine göre, aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarruflarının geçerliliğini diğer eşin açık rızasına bağlanmış olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eş muvafakatnamesi gerektiren durumlar nelerdir?


II. Aile konutu

MADDE 194.- Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamaz.


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin...