15 / 05 / 2024

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır

Eş muvafakatnamesi olan gayrimenkul üzerinde işlem yapılabilmesi için eşin rızası olması gerekiyor. Peki, eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.

Eğitim Bakanlığı’ndan kararlı adım: 2000’e yakın merdiven altı kurs kapatılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), izinsiz ve yasal olmayan şekilde faaliyet gösteren toplam 1.825 kurs hakkında denetim ve kapatma işlemleri başlatma kararı aldı. Yasal izni olmadan faaliyet gösteren bu yerlere hem mühürleme işlemi uygulanacak hem de işletme sahiplerine idari para cezası kesilecek. 

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

İstanbul'un 5 ilçesinde imar izni 20 kata yükseldi! 

Megakent İstanbul'un Sultanbeyli, Ümraniye, Bahçelievler, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde imar izni 20 kata yükselirken, Bakırköy'e verilmemesi dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurumu'ndan Kalamış Yat Limanı'nın Koç Holding'e devrine onay!

Rekabet Kurulu (RK), internet sitesi üzerinden Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın Koç Holding’e devredilmesine yönelik verilen izni duyurdu.

Arsalar için imar izni nasıl alınır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda parselasyon yapılmamış olması sebebiyle imar izni çıkartamadığını belirten okuyucu, bu durumla ilgili mahkemeye başvurduğunda sonuç alıp alamayacağını sordu.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

Hilmi Türkmen'e yıkım nedeniyle soruştu izni!

Danıştay Birinci İdare Dairesi tarafından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında hazine arazisinde bulunan ruhsatsız yapıların yıkılmaması nedeniyle soruşturma izni verildi.

Nilüfer'e imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'lik villa!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Turgay Erdem'in imar izni olmayan bölgeye 7 milyon TL'ye villa yaptırdığı iddia edildi.

Eş muvafakatnamesi imzalatmayana konut kredisi yasağı!

Eş muvafakatnamesi imzalatamayan kişi konut kredisi kullanamıyor. Konut kredisiyle ilgili olarak tesis edilecek olan ipoteğe eşin de onayı gerekiyor.

Milli Görüş'ün Belçika'da açmak istediği okula imar izni çıkmadı!

Belçika İslam Federasyonu'nun Charleroi bölgesinde açmak istediği okul için imar izni verilmedi. Belçikalı yetkililer gerekçe olarak ulaşım sorunlarını gösterdi.

İspanya’da oturum izni almak artık kolay!

Çeşitli ülkelerde uluslararası gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı hizmeti veren Hardal Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Şekip Hardal, sadece 10 bin Euro’ya İspanya’da oturma izni aldıklarını söyledi.

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır Haberi

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır

Eş muvafakatnamesi izni nasıl alınır?


Muvafakatname; bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesine deniyor.


Muvafakatnamelerin resmi geçerlilik kazanması için noterde düzenlenmesi gerekiyor. Medeni Kanun'a göre bir kimsenin oturduğu evi satmak istediğinde eşin rızasını alması gerekiyor. 


Yani eş muvafakatnamesi olan konuda eşin rızası olmadan diğer taraf kesinlikle hiçbir şekilde işlem yapamıyor. Aile konutu eş muvafakatnamesi ise Medeni Kanun kapsamında olan ve eşiyle beraber aile hayatı yaşadıkları konutta diğer eşin rızası alınmadan alım-satım ve borç yükümlülüğü altına sokan hiçbir tasarrufta bulunulmamasını içeriyor.


Eş muvafakatnamesi izni...

Medeni Kanun yine üzerinde aile şerhi bulunan konutların satışında ya da kiraya verilmesinde mutlaka diğer eşten muvafakatnamesi onayının alınmasını zorunlu kılıyor. Medeni...