28 / 04 / 2024

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İçişleri Bakanlığı, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni verdi.



İçişleri Bakanlığı, merakla yerel seçimlere sayılı aylar kala “kaçak inşaatlara” yönelik incelemelerine de hız verdi. Konu ile ilgil olarak verilen detaylara göre söz konusu soruşturma kapsamında, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve bürokratların “yargılama izni verilmesinin” ardından, İçişleri Bakanlığı müfettişleri bu kez Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma talebinde bulundu.

Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre Çeşme Belediyesi’nde görevlendirilen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yıkım kararı verilmiş olan 12 binayı yıkmadığı için Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve iki bürokratı hakkında soruşturma izni talep etti.

BAHANELER KABUL EDİLMEDİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre müfettiş raporlarında, belediyenin iki defa ihale açtığı ancak ihalenin gerçekleşemediğinin belirtilmesi gerekçe olamayacağını kaydedildi. Hazırlanmış olan ön inceleme raporunda, 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamındaki yıkımlarının gerçekleştirilmemesi ve özellikle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca Komisyon kararları alınmasına rağmen yıkımların gerçekleştirilmemesi nedeniyle Başkan Oran ve iki belediye yöneticisi hakkında soruşturma açılması talebinde bulunuldu.

İçişleri Bakanlığı, kaçak inşaatlar sebebiyle Çeşme Belediyesine soruşturma izni verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve 3194 sayılı İmar Kanunu’ndaki değişiklik gereği Valilikten bütçe ve donanım yetersizliği nedeniyle yardım istenmiş olsa dahş, söz konusu bütçe ve donanım yetersizliğinin yıkımların yapılmasına mazeret teşkil etmeyeceğine de vurgu yapıldı. Söz konusu raporda özellikle 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca Komisyon kararları alınmasına rağmen yıkımların gerçekleştirilmemesinin altı çizilirken, Temmuz'da hazırlanmış olan  raporla ilgili son kararı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya verecek.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre diğer bir taraftan İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin soruşturması sonucunda Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile birlikte iki bürokratı hakkında daha “yargılama izni” verilmiş, bürokratlardan S.A.’nın  İzmir  1 İdare Mahkemesi’ne yapmış olduğu itiraz mahkeme tarafından reddedildi. Hakkında soruşturma açılmış olan bürokrat kararı İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıması da durumu değiştirmedi. Ön raporu inceleyen 1 İdari Dava Dairesi isnat edilen suç nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yapılmasında yeterli ve makul şüphe olduğuna hükmetti.

KAÇAK İNŞAATLAR PROTESTO EDİLDİ

Paylaşılan bilgilere göre Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği, İzmir’in Foça ilçesi, Atatürk Mahallesi, Kentsel Arkeolojik Sit Alanında, tescilli çeşmenin bitişiğinde yer alan 53 ada 29 parsel, sit alanı içinde Foça Belediyesinden “illegal” ruhsat alınarak zemin artı üç katlı şekilde yapıldığı yönünde suç duyurusunda bulunmuştu.

Kaçak inşaatlara karşı mücadelesine devam eden Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu ise geçtiğimiz Temmuz'da kaçak yapılaşmaya ve “kaçak otel” yıkımına dikkat çekmek için Foça Belediyesi, önünde eylem yapmıştı. Eylemde, Kültür Bakanlığı İzmir 2. Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun (KTVKK) kararı belediye kapısına asarak belediye göreve davet edildi.

 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kahramanmaraş'ın kalbi 'Azerbeycan Bulvarı' baştan sonra hızla yenileniyor! 

TOKİ Afyonkarahisar Sinanpaşa başvuruları 11 Aralık'ta başlıyor!


Geri Dön