02 / 05 / 2024

eş ölünce miras paylaşımı

eş ölünce miras paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Çocuksuz eşlerden biri öldüğünde, şayet ölenin malı aile birliği içinde kazanılmamışsa sağ kalan eşe ölenin malından miras kalır mı? Saklı payı olur mu? ' sorusunu yanıtladı.

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

2012'nin 20 TL'si, bugünün 200 TL'si oldu! 12 yıl önce 20 TL'ye 20 simit alınırken, bugün 20 simit için 200 TL ödeniyor!

12 yıl öncenin 20 lirası, resmen bugünün 200 TL'si oldu. En büyük banknot olan 200 TL ile şimdi 20 simit alınırken, 12 yıl önce 20 TL ile 20 adet simit alınabiliyordu. 

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. 8 milyondan fazla katılımcının olduğu BES’te bazı noktaların hala yanlış anlaşıldığını belirten Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu X sosyal medya hesabından bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Kira fiyatları vatandaşı neredeyse sokağa mahkum edecek! 3 yıl önce 4 bin 500 TL olan kira şimdi 65 bin TL oldu!

Gazeteci Bilgin Gökberk, bir arkadaşının Kalamış'taki sokak arasında tuttuğu bir ev için 3 yıl önce 4 bin 500 TL kira verirken, ev sahibinin şimdi kendisinden 65 bin lira istediğini anlattı. İşte o paylaşım...

6 yıl önce mahalle mahalle yıkım riski haritası çıkarılmıştı! Uzmanlar o ilçe için uyardı: Depreme dayanıksız!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Diyarbakır'daki Bağlar ilçesi 6 yıl önce uzmanlar tarafından  yıkım riski haritası çıkarıldığı ancak yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü şirket 6 yıl önce iflas vermişti. Şimdi yeniden dönüyorlar

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, 6 yıl önce iflas vermesinin ardından yeniden piyasaya dönüyor.

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Annem kendi hissesini bana devredebilir mi? Çocuğu olmayan biri ölünce mirası kime kalır?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını kurcalayan ve bu konuda birtakım soruların sorulmasına neden olmaktadır. Mirasın geçiş konusunda sorulan sorulardan bazıları ve onların yanıtları!

Dünya şokta! Taliban kendi yerli ve milli süper lüks spor otomobilini üretti!

Afganistan’da yaşananlar bir kez daha dünyayı şok etti ancak bu kez savaş, şiddet ya da kadınlara eğitimin yasaklanmasıyla değil, Bundan yaklaşık 2 yıl önce Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, kendi yerli ve milli" otomobili Mada 9'u tanıttı. İşte o otomobil!..

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? Ölen anne ve babanın emekli maaşı kime bağlanır? Ölüm aylığı şartları...

'Ölen babanın ve annenin emekli maaşını kimler alabilir?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki anne ya da babanın ölmesi halinde emekli maaşı kime kalır? Anne ya da baba ölünce emekli maaşını kim alır? İşte o soruların yanıtları...

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir?

Baba ve anne ölünce emekli maaşı kime kalır? Ölen babanın emekli maaşını kimler alabilir? Vatandaşlar tarafından bu soruların yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

eş ölünce miras paylaşımı Haberi

eş ölünce miras paylaşımı

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Çocuksuz eşlerden biri öldüğünde, şayet ölenin malı aile birliği içinde kazanılmamışsa sağ kalan eşe ölenin malından miras kalır mı? Saklı payı olur mu?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Çocuksuz eşlerden biri öldüğünde, şayet ölenin malı aile birliği içinde kazanılmamışsa sağ kalan eşe ölenin malından miras kalır mı? Saklı payı olur mu? ● C.Y.

Okuyucum bu soruyu sormakta son derece haklı. Zira ‘miras payı’, ‘saklı pay’ ve ‘edinilmiş mallara katılma’ kavramları birbirine karışıyor. Kavramlar birbirinin içine girmiştir ve bu konularda açılan davalar ve özellikle edinilmiş mallara katılma sisteminin uygulanması yılları alıyor. Şimdi okuyucularıma bu ayrımları açıklayayım.

★ ★ ★

Evli biri vefat ettiğinde şayet çocukları varsa eşin bu mallarda sahip olacağı pay dörtte birdir. Geri kalan...