19 / 05 / 2024

esenboğa yolu külliye yapımı

esenboğa yolu külliye yapımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı gerçekleştirilen Kuzeykent Cami ve Külliyesi'nin inşası hızla yükseliyor.

Esenboğa Havalimanı'na 3. pist müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamasında yaklaşık olarak 298 milyon avro yatırım yapacaklarını dile getirerek, 2 etaplı şekilde yapılacak olan proje kapsamında Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3. pistinin 3. pistine kavuşacağını söyledi.

Elazığ Baskil'de başlanan külliye inşaatı durdu: Külliye ortada kaldı!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye inşa ettirmek için esnaftan binlerce TL topladığı öğrenildi. Külliye ortada kaldı, halk tepkili.

Bodrum Belediyesi'nden Gökova'daki külliye inşaatı açıklaması: Yetki bizde değil!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bodrum Gökova Koyu manzaralı arazide, 100 milyon TL mal olacak külliye inşaatına hukuki süreç bitmeden başladı. Bodrum Belediyesi ise MUÇEP’in mühürleme talebini, yetkinin kendilerinde olmadığın söyleyerek yanıtladı.

Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa  edilen Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye'sinin inşaatı tamamlandı.

Mürsel Alban'dan Bodrum'daki külliye inşaatına tepki!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Bodrum'daki 10 dönümlük arazide 'külliye' inşa edilmesine tepki gösterdi. Alban, "4 yıldır tamamlanmayan Bodrum Devlet Hastanesi inşaatı yarım kalmışken, buraya külliye yapmak, ödeneği hastanenin tamamlanması yerine külliyeye harcamak, Bodrum’a ihanettir" dedi.

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te külliye inşa ediyor!

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, Gaziantep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik arsa üzerinde devasa bir külliye inşa ettiriyor.

Mansur Yavaş’tan Esenboğa metrosu açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda konuşan Mansur Yavaş, Ankara'daki Esenboğa Havalimanı'na şehir merkezinden ulaşımı kolaylaştıracak metro projesi için önemli açıklamalar yaptı.

Gaziantep'te dikkat çeken külliye inşaatı!

Gaziantep Şehitkamil'de Haznevi tarikatı için külliye inşa ediyor.  Külliyenin inşaatında yaklaşık 100 tarikat üyesi ücretsiz olarak çalışıyor.  

Şanlıurfa'ya yeni cami ve külliye inşa ediliyor!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışan projeleri teker teker hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde Viranşehir Eyyüp Nebi’de temelini attığı camii ve külliye inşaatını sürdürüyor.

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz'' dedi.

Esenboğa'ya raylı hat bir an önce ihale edilecek!

Esenboğa Havalimanı'na yapımı planlanan raylı sistemin ne zaman başlayacağı yönündeki soruya Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Hattın bir an önce ihale edilip yapılması lazım" yanıtını verdi...

esenboğa yolu külliye yapımı Haberi

esenboğa yolu külliye yapımı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı gerçekleştirilen Kuzeykent Cami ve Külliyesi'nin inşası hızla yükseliyor. Kıızeykent Camii ve Külliyesi'nin yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildiren TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk. 65 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve kaba inşaatı tamamlanma aşamasında olan projenin, bitirildiğinde Türkiye'nin en görkemli cami ve külliyeleri arasında yer alacağını söyledi. 


"KÜLLİYE GELENEĞİ, KUZEY YILDIZI NDA YAŞAYACAK" 

Büyükşehir Belediyesi'nin, külliye geleneği ve mimarisini Başkent'e kazandırdığını belirten Genel Müdür Ertürk, şu bilgileri verdi: "Külliye projesinin kapalı bölümünün içinde, 10 bini yarı açık ve açık alanlar ile cami avlusu, revaklar, yan teraslar da dahil olduğunda, toplam 20 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı caminin inşası gerçekleştiriliyor. 2'si 64 metre uzunluğunda 3 şerefeli, 2'si...