04 / 05 / 2024

esenler dörtyaka meydan projesi

esenler dörtyaka meydan projesi

Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla inşaat hakkı” iddiaları gündem oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tespit ettiği imara aykırılıklar ve usulsüzlüklere karşın projenin inşaatı devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kira ve ev fiyatları için yeni hamleyi duyurdu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başjanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki ’60 Bin Konutluk Büyük İstanbul Dönüşümü Esenler İlk Etap Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada önemli konulara değindi.

Esenler Dört Yaka’da son 9 daire satışta!

Efitaş İnşaat ve Bordo İnşaat ortaklığı ile Esenler'de hayata geçirilen Dört Yaka, 95 konut, 45 ticari ünite ve 250 araçlı otoparkı ile Esenler'de çıtayı yükseltecek. Proje dahilinde son 9 daire satışa sunuluyor.

Evrim Kırmızıtaş: Bir kadın olarak dünyaya meydan okudum!

RE/MAX Dünya Rekortmeni Evrim Kırmızıtaş Başaran, İTÜ Jeofizik Mühendisi mezunu olarak katıldığı panelde "Bir kadın olarak dünyaya meydan okudum" şeklinde konuştu...

Türkiye zor koşullara rağmen büyümede dünyaya meydan okuyor!

ROYA Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Afşin Aykanat, "Türkiye her türlü zor koşullara rağmen büyümede dünyaya meydan okuyor" dedi…

Edirne Defterdarlığı'ndan 9.8 milyon TL'ye satılık arsa!

Edirne Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Dörtyaka Mahallesi'nde yer alan arsayı ihale ile satıyor. İhale 26 Temmuz'da gerçekleşecek...

Esenler Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kesin kabul tutanağına onay!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Esenler Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kesin kabul tutanağına onay bildirisi açıklandı. 

Filistin'den İsrail'in "konut satışı" onayına kınama!

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Ramallah "Beyt Iyl" yerleşim birimindeki 300 konut satışını onaylamasını Filistin hükümeti kınadı. Filistin Devlet Başkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Redine yaptığı açıklamada İsrail'in Donald Trump yönetimi başta olmak üzere dünyaya meydan okuduğunu belirtti. 

Royal Marin’de kaptan sizsiniz!

Keşfetme merakıyla başlayan bir yolculuk, yeni nesil mimari anlayış ve sınırların dışında bir tasarım… Royal Group, tüm bu özellikleri tek bir projede birleştiriyor ve kalıplara ve alışılmış düzene meydan okuyor. Royal Group, Royal Marin Business Center ile iş dünyasının dümenini Kartal’a kırıyor.

Esenler'de 470 milyon liralık yatırımın açılışı 26 Mart'ta yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart Pazar günü Dörtyol Meydanı'nda, Esenler'e yapılan 470 milyon lira tutarındaki yatırımların açılışını gerçekleştirecek.

Türk İnşaat sektörü dünyaya meydan okuyor!

Türkiye'nin yapı stoğuna bakınca, Türk inşaat sektörünün Cumhuriyet tarihi boyunca pek parlak işler çıkarmadığım söylemek mümkün.

Esenler'e Nostaljik Tren Hattı geliyor!

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinliklerinde konuşan Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, Dörtyol Meydanı'ndan geçecek Nostaljik Tren Hattı Projesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylandığının müjdesini verdi

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda asfaltla çalışmaları başladı!

Mustafa ÇÖL ile değişen ve gelişen Hüdai Kaplıcalarımızda çevre düzenleme, meydan, yol bakım yenileme, masal oyun dünyası park yapımları ile yıkım ve genel asfaltlama çalışmaları aynı anda yürütüyor.

Muğla Kavaklıdere'deki dükkanlar meydan genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak!

Muğla'nın Kavaklıdere Belediyesi, hak sahipleri arasında yaşanan sorunlardan dolayı 10 yıldır atıl durumda bulunan 6 dükkanı satın aldı. Dükkanlardan bazıları belediye meydanını genişletme çalışmaları kapsamında yıkılacak, bazıları restore edilecek.

esenler dörtyaka meydan projesi Haberi

esenler dörtyaka meydan projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Esenler Dört Yaka'da devam eden proje ile ilgili  inşaat ruhsatının iptal edilmesini, herhangi bir inşaata izin verilmemesini ve yasal işlem yapılmasını talep etti.Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; ilçe belediyesinin CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, “Fazla inşaattan dolayı müteahhidin yaklaşık 25 milyon lira kazancı var. İnşaat hâlâ sürüyor” dedi.

İBB, Menderes Mahallesi’ndeki Dörtyol Meydanı yanında süren inşaata yönelik AKP’li Esenler İllçe  Belediyesi’ne 2 Ekim 2020 tarihinde uyarı yazısı yolladı. Yazıda projeye ilişkin bilgi ve belgelerin incelendiği söyleyerek 2013 yılında onaylanan küçük ölçekli uygulama imar planı hatırlattı. İmar yönetmeliğine aykırı olarak bazı parsellerin birleştirildiğinin tespit edildiği bilgisinin yer aldığı yazıda, inşaat projesine yönelik 727 metrekare alanın fazladan hesaplandığını belirtti.

Yazıda söz konusu arazide inşai faaliyete onay verilmemesi,...