02 / 05 / 2024

Esenler Tekstilkent Cami ihalesini kim kazandı

Esenler Tekstilkent Cami ihalesini kim kazandı

Esenler Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon liralık Esenler Tekstilkent Camii İnşaatı ihalesi, eski AKP İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi. 

Esenler Belediyesi 12 alanı 140 milyon TL’ye sattı iddiası!

Esenler Belediyesi, vergi borçlarını, iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını devlete satarak ödedi. Sayıştay raporuna göre belediye geçen yıl üzerinde cami ve okulların olduğu 12 alanı yaklaşık 140 milyon TL’ye sattı.

Esenler Belediyesi gayrimenkullerini sattı mı?

İstanbul Esenler Belediyesi'nin devlete olan borçlarını; iki cami, bir okul ve hizmet alanlarını satarak kapattığı iddia edildi. 

Esenler Tekstilkent Camii inşaatı ihalesini kim kazandı?

Esenler Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon liralık Esenler Tekstilkent Camii İnşaatı ihalesi, eski AKP İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine verildi. 

Esenler Taş Cami ibadete açılmayı bekliyor!

İstanbul’da tamamı ilk kez taş işçiliğiyle yapılan; demir, beton kullanılmayan ve 20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi, ibadete açılmayı bekliyor

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. Cami  Eylül ayında ibadete açılacak...

Tekstilkent Koza Plaza'da 5.6 milyon TL'ye icradan satılık ofis!

Esenler Atışalanı Oruçreis Mahallesi'nde yer alan Tekstilkent Koza Plaza'daki 2 ofis icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan ofislerin toplam bedeli 5 milyon 600 bin TL olarak belirlendi.

Esenler Fevzi Çakmak Camii'nin temeli atıldı!

Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 3 bin kişi kapasiteli Fevzi Paşa Camii'nin temeli atıldı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, "Burada 670 metrekare oturumlu bir cami inşa ediliyor. Öncekinin iki katı büyüklüğünde olacak'' dedi.

Esenler'de 15 milyon TL'lik taş cami inşa ediliyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi, demir ve çimento kullanılmadan Esenler’e yapılıyor. Mimar Sinan’ın yaptığı Kılıç Ali Paşa Camii’nden esinlenilerek inşa edilen cami, Osmanlı mimarisine uygun kesme taşlardan yapılıyor.

TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı!

Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla hizmete girecek olan TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı.

Tekstilkent Koza Plaza'da 4 milyon TL'ye satılık 2 ofis!

Bakırköy 18. İcra Dairesi tarafından Esenler Tekstilkent Koza Plaza'da bulunan 2 ofis satışa çıkarıldı. Söz konusu taşınmazların toplam bedeli 4 milyon TL olarak belirlendi.

2002 yılında Tekstilkent yeni bir işlev kazanacakmış!

Esenler'de 350 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Tekstilkent, 2002 yılında Laleli'deki bavul ticareti yapan işletmelerin modern komplekse taşınmasıyla yeni bir işlev kazanacakmış ve tekstil ticareti canlılık kazanacakmış.

1999 yılında Tekstilkent radara takılmış!

1999 yılında Esenler'de inşası son aşamalarda olan ve 400 milyon dolar harcanarak tamamlanacak Tekstilkent'in 230 metrelik ikiz kuleleri ''radarların görüntüsünü gölgelediği'' gerekçesiyle, kulelerin traşlanması istenmiş.

Uzmaniş Akademi Mühendislik Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzmaniş Akademi Mühendislik Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Özkan, Mehmet Tunç tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 10 Kasım'da Esenler, Tekstilkent Ticaret Merkezi'nde kuruldu.

Esenler Tekstilkent Cami ihalesini kim kazandı Haberi

Esenler Tekstilkent Cami ihalesini kim kazandı

Belediye başkanlığınıTevfik Göksu’nun yaptığı Esenler Belediyesi’nin milyonlarca TL'lik cami inşaatı ihalesi Banker Kasım olarak tanınan eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Albayrak’ın şirketine gitti.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre AKP’li Esenler Belediyesi’nin Mali Hizmetler Müdürlüğü, 22 Ekim 2019'da “Esenler Tekstilkent Camii İkmal İnşaatının Yapılması İşi” adı altında bir ihale düzenledi. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, yapılan ihaleyi, 9 milyon 685 bin lira teklif veren Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin kazandığı açıklandı. Şirket ile AKP’li Esenler Belediyesi arasında 12 Aralık 2019'da sözleşme imzalandı.

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Esenler Belediyesi’nden milyonlarca TL'lik ihale alan Birlik Elektrik İnşaat Tekstil Reklam Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibinin eski AKP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı...