28 / 04 / 2024

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

20 milyon TL'ye mal olan Esenler Taş Camisi ibadete açılmak için gün sayıyor. Cami  Eylül ayında ibadete açılacak...



Esenler Belediyesi ile Bahçelievler Hak Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı, Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi, ibadete açılmak için gün sayıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, cami 20 milyon TL'ye mal oldu. Esenler Taş Camisi, cevre düzenlemesinin ardından Eylül ayında ibadete açılacak.

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

Esenler Taş Camisi'nin yapımında 34 bin adet kenet ve zıvana kullanılan caminin 50 tonu kubbe yapımına ayrılmak üzere 170 ton kurşun kullanıldı. İnşaatta demir ya da beton bulunmuyor.

Yapımında hiç beton kullanılmayan Esenler Taş Camisi, Hadımköy'den getirilen, "İstanbul Taşı" olarak da bilinen 2 bin-2 bin 500 yıl gibi uzun bir süre ayakta kalabilen 2 bin 300 metreküp küfeki taşından yığma tekniğiyle yapıldı. 

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

Bin 500 kişi aynı anda ibadet edebilecek

Esenler Taş Camisi'nde yaklaşık bin 500 kişinin aynı anda ibadet edecek. Caminin mimari projesini, Mimar Ahmet Tanyolaç çizdi ve mühendisliğini ise Kadir Fındıklıoğlu üstlendi.

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!

"Sadece cami yapmakla kalmadık, burası bir yaşama alanı"

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksü, "Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile açılışımızı yapmak istiyoruz. Sadece cami yapmakla kalmadık, burası bir yaşama alanı. Etrafında büyük bir meydan olması için 100 bin metre alan açıldı, kamulaştırmalar yapıldı. Yeraltı otoparkları, çocuk sokakları, bilim parkları ile beraber yaşama alanına dönüştürüyoruz. Burası Esenler'in ikinci büyük meydanı olacak. Böylece taş cami özelliğini korurken bir taraftan da çevresi ile büyük bir yaşama alanına dönüşecek." açıklamasında bulundu.

Esenler Taş Camisi ibadete açılıyor!


Geri Dön