30 / 04 / 2024

Esenyurt inşaat kuralları

Esenyurt inşaat kuralları

Esenyurt TEM Güneyi bölgesinde yapılaşma esasları belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin askıya çıkardığı 1/5000 ölçekli imar planına göre; Esenyurt TEM Güneyi’nde emsal kaç olacak? Yapılaşma nasıl gerçekleşecek? İşte cevaplar…

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Alya Onist'te inşaat çalışmaları başlıyor!

Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, Esenyurt'ta hayata geçirecekleri 250 konutluk Alya Onist ile aynı lokasyondaki Alya Onist 2 ve Alya Dolunay projelerinin inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Innovia 4'ün inşaatı ne zaman başlayacak?

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Peki Innovia 4'ün inşaatı ne zaman başlayacak?

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda inşaat başladı!

Yaklaşık 2 ay önce yer teslimi yapılan Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başladı. Metro hattı hizmete açıldığında saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek...

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun inşaatı başlıyor!

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının inşaatı başlıyor. Hat tamamlandığında Esenyurt ve Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya inecek.

Justin Theroux'a komşusu inşaat kurallarına uymadığı için dava açtı!

Jennifer Aniston-Justin Theroux çifti, New York Greenwich Village’taki evlerinde bir süredir tadilat yaptırıyor. Justin Theroux'a komşusu inşaat kurallarına uymadığı için dava açtı.

İnşaat çeliği ithalatında kalitesiz ve standart dışı ürünlere önlem şart!

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

Esenyurt Belediyesi sosyal tesis inşaatı yaptıracak!

Esenyurt Belediyesi Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'nde sosyal tesis inşaatı yaptıracak. İhalesi 17 Nisan'da gerçekleşecek.

Özyurtlar İnşaat projeleri Esenyurt'ta yükseliyor!

Hali hazırda beş projenin çalışmalarını birlikte yürüten Özyurtlar İnşaat'ın, İstanbul'un yükselen bölgesi olan Esenyurt'ta üç, Büyükçekmece ve Bahçeşehir'de ise birer tane projesinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Hoşdere 5. Etap için Cihan inşaat'a yer teslimi yapıldı!

Cihan İnşaat 156 milyon 500 TL teklifle kazandığı Emlak Konut Esenyurt Hoşdere 5. Etap arsasında rezidans konut ve ticari birimlerden oluşacak bir proje inşa edecek. Hoşdere 5. Etap için Cihan inşaat ve Konut Yapı'ya bugün yer teslimi yapıldı.

Bulut İnşaat mağdurlarından mangallı eylem!

Bulut İnşaatın mağdur ettiği vatandaşlar pazar günü eylem yaptı.Mağdurlar Esenyurt'taki Gümüş City inşaat alanında gerçekleştirdikleri eylemde mangal yakılıp piknik yaptı.

Bulut İnşaat mağdurları bugün eylem yapacak!

Bulut İnşaatın mağdur ettiği vatandaşlar bugün eylem yapacak. Esenyurt'taki Gümüş City inşaat alanında gerçekleşecek eyleme katılımın yoğun olması bekleniyor.

Esenyurt inşaat kuralları Haberi

Esenyurt inşaat kuralları



Esenyurt İlçesi, TEM Güneyi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na yapılan itiraza ilişkin plan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dün (21 Nisan 2014) ilanen askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 27900 dosya numaralı imar planını 13 Eylül 2013’te onaylamıştı. 

Esenyurt TEM Güneyi imar planı, 21 Mayıs 2014 Çarşamba tarihine kadar askıda kalacak. İşte o imar planı;



Esenyurt İlçesi TEM Güneyi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı





A- GENEL HÜKÜMLER


A.1. Bu plan; plan paftaları, plan notları ve plan raporu ile beraber bir bütündür. Bu plan notlarında geçen "emsal" ifadesi "KAKS" değerini ifade eder. 


A.2. Teknik ve sosyal altyaphı alanları (eğitim, sağlık, kültür, dini tesis, resmi kurum, yeşil alan, teknik altyapı, açık otopark, kapalı otopark vb.) kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz. Bu plan üzerinden plan ölçeği ile ölçü...