05 / 05 / 2024

esenyurt metro

esenyurt metro

Esenyurt konut satışında zirveden düşmüyor. İstanbul'da en çok konutun satıldığı ilçe olma özelliğine sahip olan Esenyurt'ta 2018 yılının ilk 3 ayında 8 bin 138 adet konut satıldı...

İstanbul'da 6 metro hattı ihaleye çıkıyor!

İBB, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Tüp Geçit Projesi ile Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt, Başakşehir-Kayaşehir, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ve Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan gibi pek çok güzergahta metro yapımı için düğmeye bastı.

Esenyurt'a metro ne zaman gelecek?

İstanbul’un son yıllarda en fazla yıldızı parlayan lokasyonları arasında başı çeken Esenyurt’a metro gelecek mi, Esenyurt'a metro ne zaman gelecek, durakları neler olacak? merak konusu. İşte cevabı….

İstanbul'un batısına ilk metro geliyor! Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın yüzde 25'i tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı'nın müjdesini vererek, hatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

İstanbulluların beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son durum! İşte açılacağı tarih!

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ne zaman açılacak sorusunun yanıtı İstanbulluların en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metrosu ne zaman açılacak? İstanbulluların beklediği metroda son durum...

Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümü yapıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yeni bir metro projesiyle taçlandırdı. Proje bittiğinde, İstanbulluları Esenyurt’tan Kabataş’a aktarmasız bir şekilde 67 dakikada ulaştıracak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun ilk harç dökümünü gerçekleştirdi.

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek? Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı kaç istasyondan oluşuyor? Proje hangi hatlara entegre edilecek? İşte tüm detaylarıyla Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı...

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar 30 Ağustos'ta başlıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Esenyurt-Mahmutbey metro hattında çalışmalar 30 Ağustos tarihinde başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar yarın başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kent genelinde raylı hat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Son olarak Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nda çalışmalar yarın itibariyle başlıyor. 

Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda çalışmalar başlıyor!

İstanbul’da yapımı duran 8 metro hattının 7’sini başlattıklarını dile getiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı'nda da çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Beylikdüzü'ne metro müjdesi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Beylikdüzü'ne metro gelecek. Hayırlı uğurlu olsun. Ambarlı Limanı'ndan, Esenyurt'a kadar yeşil vadi koridorunu yapıyoruz'' diye konuştu.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?

İnşaat çalışmaları devam eden Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı, 18,50 kilometre uzunluğunda olacak. Metro istasyonu 12 istasyondan oluşacak. Peki Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında son durum!

18,50 kilometre uzunluğundaki Mahmutbey - Bahçeşehir - Esenyurt Metro Hattı, Bağcılar, Küçükçekmece, Başakşehir, Avcılar ve Esenyurt ilçelerine hizmet verecek. Peki, Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattında çalışmalar ne durumda?

Mahmutbey–Bahçeşehir–Esenyurt hattı resmen uzadı!

Mahmutbey–Bahçeşehir–Esenyurt metro hattına eklenen 2 istasyon Valiliğin aldığı karar ile resmiyete kavuştu..

esenyurt metro Haberi

esenyurt metro

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Esenyurt, Ali Murat Alatepe'nin başkanlığında yönetiliyor. İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinin semtlerinden biriyken, 2008 yılında Kıraç beldesi ile birleştirilerek ilçe olan Esenyurt, aylardır konut satışlarında zirveden düşmüyor. İstanbul'da en konut Esenyurt'ta satılıyor. 

Esenyurt özellikle son yıllarda gelişmekte olan bir ilçedir. Özellikle son 10 yılda nüfusu 373 binden 846 bine çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Esenyurt'ta 2018 yılının ilk 3 ayında 8 bin 138 adet konut satıldı.

2018
Ocak - 2 bin 770
Şubat - 2 bin 618
Mart - 2 bin 750

2017 
Ocak - 3 bin 314
Şubat - 3 bin 393
Mart - 4 bin 98
Nisan - 3 bin 322
Mayıs - 3 bin 376
Haziran - 3 bin 67
Temmuz - 2 bin...