29 / 04 / 2024

esenyurt ruhsat sorunu

esenyurt ruhsat sorunu

Esenyurt Güzelyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Otoparkı'nı düzenlenen törenle hizmete açan Necmi Kadıoğlu, "İlçemiz gelişsin, dönüşsün diye hiç kimseye zorluk çıkartmıyoruz. 10 ile 15 arasında günlük inşaat ruhsatı izni veriyor...

Necmi Kadıoğlu: Günde 16 inşaat ruhsatı veriyoruz!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, günde 16 inşaat ruhsatı verdiklerini belirterek, “120 bin konutu dönüştürdük. Kentsel dönüşümde yüzde 65’e ulaştık” dedi. Kadıoğlu, ilçede 9 yılda 120 bin konut ve 9 bin 600 işyerinin yenilendiğini söyledi.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta imar sorunu patladı! Kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Esenyurt'ta 11 senede 3 bin 937 yapının yerinde dönüşümü yapılırken, bazı mahallelerde imar sorununa bağlı parselasyon işlemlerinin tamamlanamaması bölgedeki yapıların dönüşümünü engelliyor.

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu onaylandı!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinin ruhsat başvurusu Esenyurt Belediyesi tarafından resmen onaylandı. İşte ayrıntılar...

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

Esenyurt'ta 20 kattan 37 kata yükseltilen izinsiz binaya 17.3 milyon TL ceza!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi'nde D-100 karayolu üzerinde bulunan Empire İstanbul projesine 21 kat için ruhsat verildi. 3 ay sonra 29 Eylül 2017’de kat sayısı önce 27’ye aynı gün yapılan ikinci başvuruyla 37 kata çıkarıldı. Usulsüzlükler üzerine bina sahibine 17.3 mil

TOKİ İzmir Ayrancılar Projesi'nde ruhsat sorunu çözüldü!

İzmir’in Torbalı ilçesindeki Ayrancılar İnönü Mahallesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan, 315 adet konutun kura sonucu hak sahiplerine verildiği projede çeşitli nedenlerle 123 daireye yapı kullanma izin belgeleri verilemedi...

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

İmar barışı 11 milyon vatandaşın yüzünü güldürdü!

İmar barışı ile mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan yaklaşık 11 milyondan fazla vatandaşın yüzü güldü. Toplanan bedel 18 milyar TL'yi geçti. Başvurular 15 Haziran’da, yapı kayıt bedeli ödemeleri de 30 Haziran’da bitiyor...

Kayseri'nin ruhsat sorunu çözüldü!

Meslek odaları tarafından açılan dava imar yönetmeliği ile ilgili yürütmenin durdurulması kararıyla başlayan ruhsat sorunu Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözüldü.

Bursa Tower Plaza yıkılıyor!

Bursa'da, ruhsat sorunu nedeniyle yirmi yılı aşkın süredir boş duran ve yıkılma riski olduğu belirlenen Tower Plaza'nın tıraşlama yöntemi ile yıkım çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı.Yıkımı üstlenen yüklenici firma görevlileri, bina içindeki asma tavanlar, kapı, pencere gibi sistemleri yıktı...

Tuzla Çamlıkent Sitesi'nin tapu sorunu çözüldü!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 18 senedir ruhsat ve tapu sorunu bulunan Çamlıkent Sitesi sakinlerinin de tapu sorununu çözdü. 

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

esenyurt ruhsat sorunu Haberi

esenyurt ruhsat sorunu

İlçede her mahalleye bir kapalı pazar alanı planlayan Esenyurt Belediyesi, Güzelyurt Mahallesi Kapalı Semt Pazarı ve Otoparkı'nı da düzenlenen törenle hizmete açtı. Açılışa Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Pazar alanında konuşmasını gerçekleştiren Başkan Kadıoğlu, ilçede 7 tane kapalı pazar alanının olduğunu ve sokak pazarlarını kapalı alanlara dönüştürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kadıoğlu, Güzelyurt Mahallesinin çeşitli nedenlerle, çeşitli dönemlerde belediye başkanları tarafından çok fazla gelişime açık tutulmadığını vurguladı. 

İlçede daire fiyatlarının oldukça yükseldiğini hatırlatan Başkan Kadıoğlu, "Vatandaşlarımızın olası bir depremde sıkıntı yaşamaması için imar iznini sıkıyoruz. Ama ilçemiz gelişsin, dönüşsün diye hiç kimseye zorluk çıkartmıyoruz. 

10 ile 15 arasında inşaat izni veriyoruz. Başka yerlerde inşaatlar durmuş iken bizlerde...