29 / 04 / 2024

eşin rızası olmadan ev satışı

eşin rızası olmadan ev satışı

Kimi aileler, ikamet ettikleri eşin borçları dolayısı ile kaybedebiliyor. Peki, eşin rızası olmadan ev satılabilir mi? Aile konutu satışı nasıl iptal edilir? İşte yanıtı..

Eşin izni olmadan ev satılabilir mi?

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, mekana aile konutu deniyor. Peki, aile konutu şerhi olması halinde eşin izni olmadan ev satılabilir mi?

Gümüşe yatırım yapman mantıklı mı? İslam Memiş rakam vererek açıkladı! Yatırımcılar hemen bakın!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüşe yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için önemli değerlendirmelerde bulunarak rakam verdi. Yatırımcılar hemen bakın!

Çiftçilerin beklediği paralar hesaplara peş peşe yatırıldı! Temmuz 2023 paraları için hemen hesaplarınıza bakın!

Çiftçilerin beklediği paralar hesaplara peş peşe yatırıldı... Temmuz 2023 paraları için hemen hesaplarınıza bakın...

Aile Bakanlığı destek ödemeleri için adeta Nisan 2023 müjdesi geldi! Paralar peş peşe yatırılıyor, mutlaka alın!

Aile Bakanlığı destek ödemeleri için adeta Nisan 2023 müjdesi geldi... Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor, mutlaka alın...

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir milyonlarca kişi EYT ile yatıp kalkıyor. Pek çok vatandaşın emeklilik umudunu bağladığı EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. EYT kanun teklifinde, madde sayısı 8’den 5’e düşürüldü.

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat! Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı! Hemen bakın!

Gümüşe yatırım yapanlar aman dikkat... Bu son dakika rakamlarını görenler adeta şaştı kaldı... Hemen bakın...

''Ne altın ne dolar, gümüşe yatırım yapan kazandı'' diyen Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş açıkladı!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''Ne altın ne dolar gümüşe yatırım yapan kazandı'' diyerek  yatırımcılara açıklama yaptı.

Regal Raptor Classic 125'e üç aydır tek kuruş zam gelmedi! İşte Regal Classic 125 21 Aralık fiyat listesi!

Regal Raptor Classic 125'e üç aydır tek kuruş zam gelmedi! Peki Regal Raptor Classic 125'in Aralık ayı fiyatları ne kadar oldu? İşte Regal Classic 125 21 Aralık fiyat listesi...

Yaşlılık maaşına dair bilinmeyenler! Yaşlılık maaşı eşe kalır mi?

Yaşlılık diğer adı ile 65 yaş aylığına dair pek çok soru sorulmaktadır. “Yaşlılık maaşı miras kalır mı, Yaşlılık maaşı eşe kalır mı?” soruları sıklıkla sorulmaktadır. İşte bu soruların yanıtları!

Bitcoin'e yatırım yapılır mı?

Bitcoin'e yatırım yapmak için doğru zaman ne zaman?İsviçre bankacılık kurumları, çoğu yatırımcının parasını kaybettiğini söyledi.

Carrefoursa'da beyaz eşya ürünlerinde yüzde 35'e varan indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 13 Kasım 2022 fiyat listesi...

Carrefoursa'da beyaz eşya ürünleri yüzde 35'e varan oranlarla indirime girdi. Peki Carrefoursa'da hangi ürünler ne kadar, kaç TL oldu? İşte 13 Kasım 2022 fiyat listesi...

Bugün Bim’e hangi ürünler geldi? Bim 28 Ekim 2022 fiyat listesi

Bim marketler zinciri her hafta birbirinden uygun fiyatlı ürünlerin yer aldığı kataloglarını tüketicilerin beğenisine sunuyor. Bu hafta 28 Ekim Cuma günü için dört sayfalık yeni bir katalog yayınlandı. Peki bugün Bim’e hangi ürünler geldi? İşte Bim 28 Ekim 2022 fiyat listesi..

Gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? sorusuna cevap İslam Memiş'ten geldi

Altın alamayıp gümüşe yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? Sorusunun yanıtını merak ediyor. Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten net yanıt geldi.

Gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Gümüşe yatırım yapan vatandaşlar gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Yatırımcılar ''gümüş fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte 12 Ekim 2022 son dakika gümüş fiyatları...

eşin rızası olmadan ev satışı Haberi

eşin rızası olmadan ev satışı

Eşin rızası olmadan ev satılabilir mi?

Kimi aileler, ikamet ettikleri eşin borçları dolayısı ile kaybedebiliyor. Ancak yapılan bu satış işlemi iptal edilebiliyor. 


Aile konutunun satışında eşin rızasının olması gerektiği, alınmamışsa satış işleminin iptal edileceği konusunda Yargıtay karar almıştı (HGKK. E-2006/2-591, K.2006/624).


4721 sayılı Türk Medeni Kanunu kapsamında da bu kurala dair esaslara yer veriliyor. Kanunen; eşlerden biri, diğer eşin rızası olmadıkça, aile konutu ile ilgili;


- Kira sözleşmesini feshedemiyor,

- Aile konutunu devredemiyor ya da satamıyor,

- Aile konutu üzerindeki, hakları sınırlayamıyor.


Eşin rızası alınmadan yapılan işlemler, hukuken geçersiz oluyor ve yargı tarafından iptal ediliyor. 


T.C.

YARGITAY

HUKUK GENEL KURULU

E. 2006/2-591

K. 2006/624

T. 4.10.2006


DAVA : Taraflar arasındaki "tapu iptal-tescil ve aile konutu şerhi verilmesi" davasından dolayı yapılan yargılama sonunda; (Sivas Aile Mahkemesi)nce davanın reddine dair verilen 28.10.2004 gün ve 609-1142...