17 / 05 / 2024

eski bebek sahili

eski bebek sahili

Cumhuriyet Gazetesi 1930 yılında Bebek sahilinde bulunan vapurun fotoğrafını koyarak balıkçılığımızın fenni bir şekilde gelişmeye başladığını belirtmiş. Gazetede yer alan fotoğrafta 1930 yılının Bebek fotoğrafını görmemiz mümkün..

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahili projesi açıklaması!

Antalya'nın eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türel, Konyaaltı Sahili Projesi işletme ihalesinin iptali ve yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Beyazıt Öztürk Bebek'ten villa aldı!

Ayazağaza'da orman içindeki bir siteden 2.5 milyon liraya aldığı iki daireyi birleştiren Beyazıt Öztürk, aradığı huzuru yeni yuvasında da bulamadı ve eski semti Bebek'e geri döndü.

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

İbrahim Tatlıses: İnşaat, kebap ve bebek yapıyorum!

Müzik piyasasının imparatoru olarak bilinen İbrahim Tatlıses,eski çalışanı Fulya Akbay Toprak'ın anne olduğunu öğrenince İstanbul'a geldi. Tatlıses, muhabirlere yaptığı açıklamada "İnşaat, kebap bebek yapıyorum" dedi.

Birce Akalay ile Sarp Levendoğlu, Bebek’teki evlerini boşalttı!

3 yıllık evliliklerini geçen ay noktalayan Birce Akalay’la Sarp Levendoğlu, Bebek’teki evlerini boşalttı. Bu vedanın ardından eski eşler, sosyal medyada duygusal mesajlar paylaştı .

Selen Soyder Bebek'te ev arıyor!

Tolgahan Sayışman’dan ayrıldıktan sonra Başak Dizer’in eski eşi Oren Fransez’le aşk yaşayan Selen Soyder, önceki gün Bebek’teydi. Sevgilisi Fransez’le emlakçıları gezen güzel oyuncu, evlilik için gün saydıklarını söyleyip ekledi.

Beyazıt Öztürk, Can Ateş'in Bebek'teki evini kiraladı!

Beyazıt Öztürk, piyasayı dolandırarak yurt dışına kaçan Can Ateş'in, Bebek'teki muhteşem manzaralı eski evini kiraladı. Bebek'teki Arif Paşa Korusu'nda yer alan eski dairesini kiralayarak yıllar sonra yine Bebekli oldu.

Bebek Tekne Park projesinde son durum ne?

İstanbul’a yapılan ‘çılgın projeler’in sonu gelmiyor. Emirgan sahili dev kazıklarla doldurulurken Tarabya, İstinye, Bebek, Kuruçeşme, Beykoz ve Paşabahçe’ye 15 tonluk betonlar atılarak yüzer tekne parklar kuruluyor.

Bebek'te doğal sit alanına yapılan inşaat yargıya takıldı!

İstanbul Bebek'te Boğaz'a bakan ve doğal SİT olan arazide yapılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden vize aldı ancak yargıya takıldı. Mahkeme, ruhsatsız inşaatın yıkılmasına ve arazinin eski hale getirilmesine karar verdi.

Ali Ağaoğlu Sofia Larina ile Bebek'te görüntülendi!

Özel hayatıyla gündemden düşmeyen Ali Ağaoğlu, kendisinden 37 yaş küçük Hazal Mesudiyeli ile yollarını ayırdı; eski sevgilisine döndü.Ali Ağaoğlu Sofia Larina ile Bebek'te görüntülendi.

Kozlu sahili çöpten temizlendi!

Zonguldak'ta büyük dalgalarla eski çöp döküm alanından denize karışan atıkların kirlettiği Kozlu Sahili'nde, üniversite öğrencileri ve vatandaşlarca temizlik yapıldı. Kozlu Sahili'nde, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar temizlik yaptı.

Tekne Park yapılırsa Bebek sahili doğal güzelliğini kaybedecek!

İstanbul Boğazı’nda inşa edilecek Tekne Park tartışması büyüyor. Bebek Semt Girişimi yetkilileri, “Bebek doğal güzelliğini kaybedecek. Ayrıca, bağlı tekneler akıntıları engelleyeceği için Bebek Koyu doğal temizlenme özelliğini yitirecek” diyor

İstanbul'un en eski antik limanı Beylikdüzü'nde ortaya çıktı!

İstanbul Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde arkeolog çalışmaları sırasında erken Roma ve Bizans dönemine ait bazı yapı kalıntılarına rastlandı. İstanbul'un Roma ve Bizans dönemine ait en eski antik limanı, Beylikdüzü Kavaklı Sahili'nde ortaya çıkarıldı...

eski bebek sahili Haberi

eski bebek sahili

Memleketimizde ilk balıkçı vapuru: Bebek


Balıkçılığımız

Gün geçtikçe müteşebbis ellerde fenni bir şekilde almağa başlıyor

Memleketimizde ilk balıkçı vapuru: Bebek


Balıkçılığımız Fenni ve asri bir şekilde yeni uyanmağa başlamıştır. Memleketimize ne miktar balık ithal edildiği istatistik cetvellerinde gösterilmiyorsa da herhalde tuzlanmış balığın bir milyon liraya yakın olduğu tahmin edilebilir. Halnuki üç taraftan denize muhat olan Türkiye'mi balık hususunda da zengindir ve hariçten ne şekilde olursa olsun balık celbine ihtiyaç göstermiyecek bir kabiliyettedir.


Cumhuriyet Gazetesi  18 Mart 1930


Abdullah Kutalmış...