06 / 05 / 2024

eski beyoğlu fotoğrafları

eski beyoğlu fotoğrafları

14 mart 1932 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ne Emlak ve Eytam Bankası tarafından verilen ilanda Beyoğlu/Fındıklı'da, Pürtelaş Hasan Efendi Mahallesi'nde yer alan aprtman on bin liradan açık arttırmaya çıkacakmış.

1929 yılında binalaşmanın nedeni ve en çok tecih edilen ilçe!

1929 yılında ki belediye istatistiklerine göre bina inşaatı yüzde 30-35 artmış.En çok inşaat ruhsatını veren belediyede Beyoğlu Belediye'siymiş. Servet sahiplerinin en çok tercihi ise Beyoğlu'ymuş.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında ilk adım Beyoğlu Belediyesi'nden geldi: Binaların fotoğrafları çekiliyor! 

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak yasal değişikliğin Meclis’ten jet hızıyla geçtiği gün, Beyoğlu Belediyesi de çalışmaları başlattı. İşte detaylar..

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

Beyoğlu'nda Manukyan'a ait tarihi binada çökme!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Matild Manukyan'a ait eski bir binanın içi çöktü. Çökmenin iki kişinin yoldan geçmesinden 7 saniye sonra meyda gelmesi facianın önüne geçti.

Beyoğlu İstiklal Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, İstiklal Mahallesi, 2765 Ada (Eski 1629 Ada) A Parsele İlişkin Hazırlanan Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı' imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Beyoğlu Roma Parkı için resmi açıklama!

Beyoğlu Belediyesi, eski Roma Bahçesi ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yapılacak olan sosyal tesisin Roma bahçesinin üst kısmında yer alan arkeolojik alandan bağımsız 1150 metrekarelik başka bir arsada inşa edileceğini açıkladı.

Beyoğlu'na yatırım yapan kazanır!

İstanbul'un gözbebeği Beyoğlu yaralarını sarıyor, iyi zamanlarda 20 milyon lira iş hacmi yaratan esnafın, terör saldırılarının ardından eski günlerine dönebilmesi için tanıtım atağı başlatıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İstiklal'de kalan kazanır" dedi.

Ara Güler'in Beyoğlu'ndaki çalışma binası müze olacak!

Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek.

Beyoğlu Kelebek Korse kapatıldı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin en eski dükkanlarından Kelebek Korse, mal sahiplerinin yeni Borçlar Kanunu'na dayanarak 'kira artışı ya da tahliye' yönündeki haciz kararına diremedi.

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul'da metrekaresi 8 bin 500 TL'ye!

Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul tanıtıldı. Proje İstanbul’un en eski ve en değerli semtlerinden Beyoğlu’nda, Polat tecrübesi ve güvencesiyle hayata geçiriliyor.

Beyoğlu Lebon Pastanesi otel mi oluyor?

Beyoğlu’nun bir zamanlar ünlü olan dükkânları birer birer kepenk indirir veya eski yerlerini terk ederken, Beyoğlu’nun tarihi pastahanelerinin son kalesi Lebon da kapatılmak isteniyor.

Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Hacı Ahmet Mahallesi, 1209 ada, 35 ( Eski: 23, 24, 25, 26, 27 ve 30 ) parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatını bugün askıya çıkardı...

Karaköy-Beyoğlu Tüneli kapatılacakmış!

İstanbul'un Karaköy ve Beyoğlu'nu bağlayan füniküler sistemi, dünyanın en eski üçüncü metrosu Tünel'in kapatılarak yaya geçidi olarak kullanılması gündeme gelmiş... Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış'ın ortaya çıkardığı haber...

Ali Ağaoğlu ve Hazal Mesudiyeli fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor!

Ali Ağaoğlu ve Hazal Mesudiyeli fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor. Ağaoğlu’yla fotoğraflarını sosyal medyadaki hesaplarında paylaşan Mesudiyeli, kuşlara simit attıkları sırada çekilen fotoğrafı kalp işaretiyle paylaştı.

eski beyoğlu fotoğrafları Haberi

eski beyoğlu fotoğrafları

Emlak ve Eytam Bankası İlanları


İstanbul Dördüncü İcra Memurluğundan:


Tamamına on bin lira kıymet takdir edilen Beyoğlu'nda Fındıklı'da Pürtelaş Hasanefendi Mahallesi'nde Vişne Sokağı'nda 15 numaralı Necip Bey apartmanının tamamı 14/4/1932 tarihine musadif perşembe günü öğleden sonra saat 14 ten 16 ya kadar İstanbul İcra Memurluğu'nda satılacaktır.

Satış şartnamesi 2/4/1932 tarihinde panhaneye talik olunacaktır. Arttırma Emlak ve Eytam Bankası kanununa tevfikan bir defa olup en ziyade artıranın üstünde bırakılacaktır. Arttırmaya iştirak için %7 teminat akçes lazımdır. Alacaklıların ve irtifak hakkı sahiplerinin bu haklarını ve hususile faiz ve masarife dair olan iddiaların ilan tarihinden itibaren yirmi gün içinde bildirmeleri lazımdır.

Aksi halde hakları tapu siciliyle sabit olmayanlar satış bedelinin paylaşmasından hariç kalırlar. Alakadarların icra ve iflas kanununun 119'uncu maddesine göre tevfiki hareket etmeleri lüzumunu ve...