14 / 05 / 2024

eski beyoğlu mezarlıkları

eski beyoğlu mezarlıkları

1929 yılında İstanbul Vakıflar Müdürlüğü Beyoğlu'nda eski mezarlıkları müzayedeye koymuş. Bu mezarlıklara rağbet fazlaymış. Özellikle Tünel'in karşısında bulunan mezarlığa rağbet fazlaymış. Şişhane Yokuşu'nda bulunan mezarlıkta satılacaklar arasındaymış.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk hazırlıklar Talan Beyoğlu'nda başladı.

Beyoğlu'na mahalle bahçeleri inşa edilecek!

İstanbul Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Piyalepaşa 1.Etap'ta tamamlanan konutlarının teslimi ardından eski binaların yer aldığı alana mahalle bahçesi inşa edecek. 

Beyoğlu'nda 'yerinde ve deprem esaslı dönüşüm' başladı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, yerinde ve deprem esaslı dönüşüme başladıklarını, bölgede bulunan 377 riskli binanın mühürlendiğini açıkladı.

Beyoğlu'nda Manukyan'a ait tarihi binada çökme!

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Matild Manukyan'a ait eski bir binanın içi çöktü. Çökmenin iki kişinin yoldan geçmesinden 7 saniye sonra meyda gelmesi facianın önüne geçti.

Beyoğlu'nda inşaat işçileri vince çıkarak eylem yaptı!

Beyoğlu'nda, çalıştıkları inşaat firmasından maaşlarını alamadıklarını iddia eden 5 işçi vince çıkarak eylem yaptı. Olay yerine çok sayıda polis geldi... 

Beyoğlu İstiklal Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, İstiklal Mahallesi, 2765 Ada (Eski 1629 Ada) A Parsele İlişkin Hazırlanan Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı' imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Beyoğlu Roma Parkı için resmi açıklama!

Beyoğlu Belediyesi, eski Roma Bahçesi ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yapılacak olan sosyal tesisin Roma bahçesinin üst kısmında yer alan arkeolojik alandan bağımsız 1150 metrekarelik başka bir arsada inşa edileceğini açıkladı.

Beyoğlu'na yatırım yapan kazanır!

İstanbul'un gözbebeği Beyoğlu yaralarını sarıyor, iyi zamanlarda 20 milyon lira iş hacmi yaratan esnafın, terör saldırılarının ardından eski günlerine dönebilmesi için tanıtım atağı başlatıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "İstiklal'de kalan kazanır" dedi.

Adana İmamoğlu Mezarlığı idari binasının temeli atıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, İmamoğlu Merkez Mezarlığı idari binası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Törene Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar, Bakım ve Defin Şube Müdürü Celal Uluç katıldı.

Beyoğlu Kent Savunması, Narmanlı Han projesine karşı çıktı!

Beyoğlu Kent Savunması üyeleri tarihi Narmanlı Han’da başlatılan restorasyon projesine karşı çıktı ve İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvurarak projenin iptal edilmesini talep etti.

Beyoğlu Kelebek Korse kapatıldı!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nin en eski dükkanlarından Kelebek Korse, mal sahiplerinin yeni Borçlar Kanunu'na dayanarak 'kira artışı ya da tahliye' yönündeki haciz kararına diremedi.

Beyoğlu Piyalepaşa İstanbul'da metrekaresi 8 bin 500 TL'ye!

Beyoğlu’nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul tanıtıldı. Proje İstanbul’un en eski ve en değerli semtlerinden Beyoğlu’nda, Polat tecrübesi ve güvencesiyle hayata geçiriliyor.

eski beyoğlu mezarlıkları Haberi

eski beyoğlu mezarlıkları

Eski mezarlıklar satılıyor.

Bunlara rağbet var.

Bedelinden bir kısmı Emanet'e verilecektir.


İstanbul Evkaf Müdüriyeti; Beyoğlu'ndaki metruk mezarlıklardan arsa haline kalbedilenleri ifraz ederek satmaya başlamış ve bu cümleden olmak üzere altıncı dairenin karşısındaki kabristandan mutahavvil arsaları müzayedeye koymuştur.


Gerek bu arsaya, gerek Tünel başındaki bir mezarlığa fevkalede rağbet vardır. Evkaf sattığı mezarlıkların parasından yüzde ellisini Şehremaneti'ne nam ve hesabına kaydetmektedir. Fakat henüz Emanet müracaatla bu paradan kendisine ait olan hisseyi istememiştir.  



Son Saat  1 Kanunusani (Ocak)1929 


Abdullah Kutalmış...