02 / 05 / 2024

eski cezaevi kent müzesi osmaniye

eski cezaevi kent müzesi osmaniye

Kadirli ilçesinin Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan ve 60 yıl cezaevi olarak hizmet veren tarihi bina, kent müzesine dönüştürülüyor. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hibe Destekli Turizm Projesi kapsamında yapılan kent müzesinde sona yaklaşıldı...

Buca'da eski cezaevi yerine millet bahçesi inşa edilecek!

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Onur Çakır, bugünkü yazısında Buca'da inşa edilecek millet bahçesini kaleme aldı.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun davasında yeni gelişme! İstinaf yoluna gidilecek!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'nun tarafından eski haline getirilen toprak ve stabilize zeminler için zemin tahrip bedeli tahsil edilmemesine dair açtığı davada yeni gelişme yaşandı....

İzmir Karaburun'da SGK arazisine yeni belediye binası mı yapılacak?

İzmir'in Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan ve imar planlarında “Kamu alanı” olarak görünen SGK'ya ait 4 dönümlük eski cezaevi arazisine yeni belediye binası yapmak amacıyla harekete geçti. 

Eskişehir'de 15 milyon TL'ye icradan satılık natamam site!

T.C. Eskişehir 4. İcra Dairesi, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Batıkent Mahallesi, 19087 ada 1 parselde yer alan natamam siteyi 14 milyon 900 bin TL'ye satıyor... 

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.

Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski cezaevi alanında yapılan İsmetpaşa Mahallesi’ndeki “Bayrampaşa Yerinde Dönüşüm Projesi”nde tapu sorunununa ilişkin, "Temmuz’da da o işi çözüp, hızlıca önümüze bakacağız" dedi...

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 35 eski yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yer alan Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak için bölgede bulunan 35 eski yapıyı yıkıyor.

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

Taşkent'in tasarımı Türk mimarlara emanet!

Orta Asya'nın en eski ve büyük şehirlerinden Taşkent'in yeniden imarına ilişkin çalışmalar Türk mimarlar tarafından yapılıyor.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

eski cezaevi kent müzesi osmaniye Haberi

eski cezaevi kent müzesi osmaniye

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 4 yıl önce kapatılan cezaevi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent müzesine dönüştürülecek.

Kadirli ilçesinin Cengiz Topel Mahallesi'nde bulunan ve 60 yıl cezaevi olarak hizmet veren tarihi bina, kent müzesine dönüştürülüyor. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hibe Destekli Turizm Projesi kapsamında yapılan kent müzesinde sona yaklaşıldı.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, DOĞAKA Uzmanı Ercan Özdemir, Kadirli Belediyesi Projesi Koordinatörü Hakan Semercioğlu, Kadirli Kent Müzesi Sorumlusu Cevahir Zararsız ile birlikte müzede incelemelerde bulundu. Başkan Tarhan, Kent Müzesi inşaatıyla ilgili yaptığı açıklamada, “DOĞAKA'nın turizm altyapısını güçlendirme projesi kapsamında hazırladığımız kent müzesi projesine 325 bin TL hibe çıktı. Kadirli Kent Müzesi Bölgede ilk temalı açık hava müzesi olma özelliği taşıyacak. Kent Müzemizin inşaatı haziran ayı başında tamamlanacak. Belediye olarak Kadirlimizin tarihini yansıtacak...