02 / 05 / 2024

eski dragos kumluğu

eski dragos kumluğu

Kartal ve Maltepe arasında yer alan, bugün daha çok yazlık villaların bulunduğu Dragos Tepesi'nde bulunan arsaları, 1953 yılında 7 bin lira ile 9 bin lira arasında, taksitle satın almak mümkünmüş.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

Kiralara yüzde 25 zam limiti 1 Temmuz tarihinde son bulacak. Hükümetin yeni bir düzenleme yapmaması halinde konut sahipleri eski sistemde olduğu gibi kira fiyatını serbest piyasa koşulları kapsamında belirleyebilecek. Bunu fırsat olarak gören pek çok konut sahibi, kiralık boş evlerini emlakçılardan

Keşan'da iş yerlerinin yıkımına korona engeli!

Keşan Belediyesi'nce eski itfaiyenin bulunduğu alana, yapılması planlanan pazar yeri projesinin başlaması için yıkılacak iş yerlerinin yıkım çalışmaları koronavirüs nedeniyle ertelendi.

Eski bakanlardan Ali Topuz son yolculuğuna uğurlanıyor!

Eski İmar ve İskan Bakanlarından, eski CHP milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Ali Topuz'u son yolculuğuna uğurlamak üzere tören düzenledi.

Murat Kurum: 81 ile 81 millet bahçesi sözümüz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "81 ile 81 millet bahçesi sözümüz var. Şehitler diyarı Niğde'mize de bir millet bahçesi yapmamız gerekir diye istişare ettik. Eski stadyumun bulunduğu yaklaşık 44 bin metrekarelik alanı millet bahçesi yapıyoruz" dedi...

Kiraların TÜFE'ye göre artması kiracıya ne kazandıracak?

Kira artışı artık eski yasada olduğu gibi TÜİK-ÜFE artış oranına göre değil TÜİK-TÜFE artış oranına göre belirlenecek. Peki bu değişiklik kiracılara ne yarar sağladı?

Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Dumankaya’ya 22 yıl hapis istemi!

Kayyum atanan Dumankaya İnşaat'ın eski sahiplerinin bulunduğu 9'u tutuklu 63 şüpheli hakkında,yürütülen soruşturmada tamamlandı.

Yaşar Topluluğu Eskişehir'de 8. okulunun temelini attı!

Yaşar Topluluğu bünyesinde yer alan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığı ile eğitime ve sanata katkı vermeye devam ediyor. Vakıf, 8. okulunun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı...

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu parsel kimin?

Ankara'daki eski hava gazı fabrikasının bulunduğu adadaki 1, 2, 3 ve 4 nolu parsellerin mülkiyeti meclis gündemine taşındı. Emir konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Zeytinburnu’na yeni stadyum geliyor!

Zeytinburnu’nda eski stadyumun bulunduğu yere yeni bir stadyum inşa edilecek. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Yeni stadın temelini attığımız gün takım arayışına geçip ilçemize profesyonel ligden bir futbol takımı alacağız.” dedi.

Karacabey Devlet Hastanesi'nin eski A bloğu harabe içinde!

Devletin kendi malına sahip çıkmadığının en net halinin sergilendiği A Blok'un kaderine terk edilmesine büyük tepki gösteren vatandaşlar, yetkilileri bu konuda acil göreve çağırdı.

Uğur Mumcu Parkı, Eskişehir Odunpazarı'nda törenle açıldı!

Ankara'daki evinin önünde 24 Ocak 1993'te otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu için Eskişehir'de merkez Odunpazarı İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan park, törenle açıldı.

eski dragos kumluğu Haberi

eski dragos kumluğu

DRAGOSTEPE'DE TAKSİTLE SATILIK ARSALAR


 Bu arsalar Dragos Tepesi'nin en tatlı yerinde

 Cevizli Tren İstasyonu ve Bağdat Caddesi ile denizin arasında

 Meşhur Dragos Kumluğu ile Plajı üzerinde

 Zeytinlikler içindedir.

 Metrekareleri 550 ile 650 arasında, fiyatları da 7.000 ile 9.000 lira raddesindedir.

 Fiyatın % 25'i peşin, mütebakisi iki sene aylık taksitledir.

 Taksitler faizsizdir. Peşinatın tediyesini müteakıp takrir yapılarak çap ve senet derhal verilir.

 Beğenilen arsayı kapatmak için makbuz mukabilinde 250 lira yatırmak lazımdır.

 Müracaat: İdealtepe, asfalt Bağdat Caddesi, otobüs durağı No. 93, Beyaz Köşk


Not: İdealtepe'ye Haydarpaşa'dan tren, Kadıköy'den otobüs vardır. 


(1953 yılında Reşat Altın 49 liraya satılmaktaymış.)


Cumhuriyet Gazetesi 12 Ağustos 1953



Abdullah Kutalmış...