02 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

Kiralara yüzde 25 zam limiti 1 Temmuz tarihinde son bulacak. Hükümetin yeni bir düzenleme yapmaması halinde konut sahipleri eski sistemde olduğu gibi kira fiyatını serbest piyasa koşulları kapsamında belirleyebilecek. Bunu fırsat olarak gören pek çok konut sahibi, kiralık boş evlerini emlakçılardan



Şubatta ülke genelinde 102 bin kiralık ev ilanı varken, bugün bu sayı 91 bine düşmüş durumda. Temmuz ayı yaklaştıkça bu rakamın daha da düşeceği öngörülüyor.

Yuvam Emlak sahibi Ersin Çetin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "90 gün içinde kiraya verilen bir daire için 1 sene süresince yüzde 25 zam sınırı geçerli ve eğer 2 Temmuz tarihinde evinizi kiraya verirseniz bu zam oranını siz istediğiniz gibi belirleyebileceksiniz. Bu durum sektörde kulaktan kulağa yayıldı ve bu nedenle pek çok müşterimiz ilanlarını geri çekti. 2Temmuz tarihinde de yeniden girmek üzere anlaştık. Örneğin on bin lira kirası olan bir evi bugün kiralarsanız, konut sahibi 1 sene süresince size yüzde 25 zam uygulayabilir. Fakat 2 Temmuz tarihi ve sonrasında kiraladığınız zaman yıl içinde zam oranını yüzde 100 üzerine çıkarabilir" ifadelerini kullandı.

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinden 1 Temmuz kurnazlığı! İlanlar bir bir geri çekiliyor!

Yüzde 25 zam limitinin satılık konut fiyatlarını da artıracağını belirten Çetin, şunları söyledi: "Konut alırken oturmak veya yatırım amaçlı alıyorsunuz. Yüzde 25 zam limiti nedeniyle yatırım yapmak isteyen kişiler biraz daha temkinli davranıyordu ve şimdi bu limit kalktığında yatırım düşünülen konutlara ilişkin artacaktır. Nihayetinde getirisi yükseliyor ve bu durumda konut fiyatlarının artmasına yol açacaktır."

İşte detaylar...

 


Geri Dön