27 / 04 / 2024

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler gündemden düşmezken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kiracıların ev sahiplerine karşı haklarını yazdı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



Ev sahipleri ve kiracılar arasında esen sert rüzgarlar gündemdeki yerini korurken hem ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklar ile ilgili araştırmalar yapıyor. 

Sosyal medya üzerinden ev sahibi ve kiracılar ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken 8 bin 208 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden  kiracıların ev sahiplerine karşı haklarını yazdı. 

Hukukbil paylaşımında ev sahiplerinin kiracıları sözleşme süremiz bitti diyerek çıkaramayacağını belirterek, kirayı da  en fazla yüzde 25 oranında artırabileceğini kaydetti. 5 yıldan önce kira tespit-artış davası açılamayacağını kaydeden Hukukbil, kiradaki evin satılması halinde yeni ev sahibinin de kiracıyı dilediği gibi çıkaramayacağını onun da dava açıp eve ihtiyacı olduğunu ispat etmesi gerektiğini belirtti.

Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:

Kiracılar ev sahiplerinize karşı bu haklarınızı mutlaka biliniz!

- Ev sahibiniz sözleşme süremiz bitti diyerek sizi çıkaramaz. Kiranızı en fazla yüzde 25 oranında arttırabilir. Haklı bir sebebi yoksa 12 yıldan önce sizi çıkaramaz. 

- Evime taşınacağım, oğlum taşınacak diye tahliye talebinde bulunursa, 3 sene boyunca başkasına kiralayamaz.

- 5 yıldan önce kira tespit-artış davası açamaz. İhtiyaç nedeniyle tahliye davası açarsa, eve ihtiyacı olduğunu ispat etmek zorundadır. 

- Kiradaki evin satılması halinde yeni ev sahibi de sizi dilediği gibi çıkaramaz, onun da dava açıp eve ihtiyacı olduğunu ispat etmesi gerekmektedir.

 

Hukukbil'in paylaşımına yorumlar da gecikmedi. İşte o yorumlar...

 

Konut arzını artırmak için düğmeye basılıyor! Fiyatlar düşecek!

Ziraat Bankası Mart 2024 emekli promosyonunda son dakika! Ziraat emekli promosyonuna nasıl başvururum, nasıl alırım?

Ruslar en çok Türkiye'den konut almak istiyor!


Geri Dön