07 / 05 / 2024

eski eminönü meydanı

eski eminönü meydanı

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameyle Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması işine başlayacakmış. Yeni Cami'nin önündeki binalar ve Valide Han'ın bulunduğu ada kaldırılacakmış.

1947 yılında Beyoğlu'nda 239 metrekare arsa 719 liraya satılacakmış!

1947 yılında Beyoğlu ve Eminönü'nde 2 parça arsa İstanbul Defterdarlığı tarafından satılacakmış. Satılacak olan arsalar talip çıkmadığından on gün uzatılmış. 1947 yılında 239 metrekare arsayı 25 altın parasına almak mümkünmüş.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı ne zaman açılacak?

Balat – Ayvansaray arasındaki kısmı yeniden inşa edilen Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nı yıl sonuna yetiştirmek için hummalı bir çalışmalar devam ediyor...

Eminönü Bayramoğlu İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eminönü Bayramoğlu İnşaat Gayrimenkul Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Bayram tarafından kuruldu.

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yeniden inşa edilecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın bir kısmı çöktü. Çökme yaşanan bir kilometrelik bölüm sökülerek yeniden inşa edilecek.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay inşaatının bir kısmı çöktü!

İnşaat çalışmaları 2016'da başlayan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın Balat-Ayvansaray arasındaki 1 kilometrelik kısmında çökme ve kayma yaşandı. 1 kilometrelik kısım kırılıp tekrar yapılacak...

Eminönü-Alibeyköy Tramvayı yıl sonuna yetişecek!

Eminönü ile dini turizm açısından önemli bir güzergah olan Eyüpsultan ilçesini ve Alibeyköy Cep Otogarı’nı birbirine bağlayacak Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Hattın yıl sonuna yetişmesi planlanıyor.

Eminönü Yeni Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı!

İstanbul'un 355 yıldır simgeleri arasında bulunan Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin restorasyon çalışmaları iki yıldır tamamlanmayı bekliyor. 

Eminönü-Alibeyköy hattı 2020 yılının sonunda açılacak!

Eminönü-Alibeyköy hattı tamamlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy hattı hakkında bilgi aktardı.

Adana Seyhan'da eski binanın yıkılma tehlikesine karşı önlem alındı!

Adana Seyhan'da sit alanındaki üç katlı eski binanın yıkılma tehlikesine karşı polis bölgede önlem aldı...

Eminönü'ndeki balıkçı teknesi için mahkemeden devam kararı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile, Eminönü’nde balık-ekmek satan tekneler arasında yaşanan tahliye davasında karar verildi...

eski eminönü meydanı Haberi

eski eminönü meydanı



Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanıyor


İlk olarak Yenicami'nin önündeki binalar, Valide Han'ının bulunduğu ada ve bu hanın karşısındaki binalar kaldırılacak


    Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması için Nafıa Vekaleti'nden gelen talimatname üzerine dünden itibaren belediyece faaliyete başlanmıştır. Talimatnameye göre istimlak edilecek binaların haritaları hazırlanacak, istimlak edilecek binaların miktarı, kimlere ait olduğu, kaç lira kıymetinde bulunduğu bildirilecektir.

    Kanuni merasim ve muameleler ikmal edildikten sonra istimlak edilen binaların yıktırılmasına başlanacaktır. Talimatname üzerine evvelce tanzim ve tasdik edilen A ve B işaretli iki parça haritaya göre istimlak edilecek binaların sahası tespit edilmiştir. İptida A haritasındaki yerler, bunu müteakip B haritasındaki kısım...