27 / 04 / 2024

eski galata

eski galata

1966 yılında Galata Kulesi'ne turistik gazino ve pavyon yapılıyormuş. 1850 yılında rüzgarın tesiriyle uçan külah ise, yeniden giydirilecekmiş. Kuleye giydirilen külah, 13 metre uzunluğunda olacakmış.

1936 yılında Galata Karaköy Caddesi'nde bir dükkan 1.200 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Karaköy Caddesi'nde yer ala bir dükkan 938 mayıs sonuna kadar bin 200 liraya kiraya verilecekmiş. Yeni halde bir odanın iki senelik kirası 240 liraymış.

1936 yılında Üsküdar Bağlarbaşı'nda 7.217 metrekare tarla 2.000 liraya satılıkmış!

1936 yılında Üsküdar Bağlarbaşı'nda 7217 metrekare arsa-tarla 2 bin lira satılıkmış. Yine aynı ilanda Galata'da bir dükkanın dörtte bir hissesi de 2 bin liraya satılıkmış.

1933 yılında Galata Kulesi'nin dibine park yapılacakmış!

2 Kasım 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Galata Kulesi turistlerin uğrak mekanıymış. Belediye, kule dibindeki harap binaları istimlak ederek burayı park yapacakmış.

1930 Galata kulesinin etrafı binalaşıyormuş!

17 şubat 1930 Cumhuriyet Gazetesi tarihi abidelere hürmet başlığı altında Galata kulesi etrafında yapılaşmaya tepki göstermiş. Bina yerine park yapılması gerektiğine vurgu yapmış. 1930 yılının Galata'sının fotoğrafı da haberde mevcut...

Büşra Develi Galata'da 5 bin TL'ye ev kiraladı!

Büşra Develi, Cihangir’de birlikte oturduğu eski aşkı Burak Deniz ile karşılaşmamak için Galata’da deniz manzaralı bir eve taşındı.

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Aykut Köksal: Galata Surları restore edilmeli!

İstanbul’un en eski tarihi eserlerinden sayılan Galata Surları, aradan geçen 713 yıllık sürede restore edilemezken, ayakta kalan birkaç parçası da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya...

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

İstanbul'a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata köprüsü adeta kaderine terk edildi.

Burcu Esmersoy Galata'dan ev satın aldı!

İstanbul'un en eski ve en köklü semtlerinden olan tarihi Galata Kulesi'nin çevresi, ünlü isimlerin de hedefi haline geldi. Şimdilerde birçok ünlü isim, bu semtten ev almaya başladı.

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş!

1982 yılında yeni Galata Köprüsü ihale edilmiş. Köprünün proje ihalesini bir Türk firması ile İngiliz firması kazanmış. Köprü 3 milyar liraya mal olacakmış ve eski köprünün 100 metre Haliç tarafında yapılacakmış.

1970 yılında Galata Köprüsü 126 yaşına basmış!

1970 yılında, Sultan Abdülmecit tarafından 237 bin altına ahşap olarak yaptırılan Galata Köprüsü 126 yaşına başmış. Haberde Eski Galata Köprüsü'nün 1844 yılındaki, 1870 yılındaki ve 1930 yılındaki fotoğrafları da mevcut...

Eski Galata Köprüsü akıbetini bekliyor!

Balat- Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Eski köprünün akıbetinin ne olacağı merak konusu...

Eski Galata Köprüsü akıbetini belirliyor!

Balat- Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Eski köprünün akıbetinin ne olacağı merak konusu...

Eski Galata Köprüsü ne olacak?

Balat - Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen 80 yıllık eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Tarihi köprü, 2002 yılında geçici olarak hizmete açılmış ve oldukça faydalı olmuştu.

Eski Galata Köprüsü akibeti ne olacak?

Balat Hasköy arasında bulunan ve 2012 yılında yapılan açıklamayla, sökülerek kaldırılacağı bildirilen eski Galata Köprüsü hala yerinde duruyor. Peki, Eski Galata Köprüsü akibeti ne olacak?

1935 yılında Galata Ayazma Sokak'ta kagir bir ev ve dükkan 1.640 liraya satılacakmış!

19635 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Galata'da eski Osmanlı Bankası'nın arka sokağından bulunan bir kagir ev bin 125 liraya satılacakken aynı sokakta bulunan dükkanı da olan kagir ev, bin 640 liraya satılacakmış.

Eski Galata Köprüsü tamamen kaldırılıyor!

Eski Galata Köprüsüsü su sirkülasyonunu ve deniz araçlarının geçişini engellemesi nedeniyle kaldırılıyor

eski galata Haberi

eski galata



Galata Kulesi'ne külah giydiriliyor.


116 yıl önce rüzgardan uçan külahın yerine yenisi takılıyor.



  Tarihi Galata Kulesi, 116 yıl sonra tekrar külahına kavuşuyor. Ancak, denizden 127 metre yükselen kulenin bu külahı büyük güçlüklerle yapılıyor. Kulenin tepesinde her an ölüm tehlikesi içinde olan 25 işçi, emniyet kemerleri takarak, külahı bitirmeye çalışıyorlar.

  Galata Kulesi'nin restorasyonunun en zor inşaatı bugünlerde başlıyor. Bir ay süre ile Galata Kulesi'nin tepesine bakanlar, ölüme meydan okuyarak külaha beton döken ce kurşun kaplayan işçileri göreceklerdir. Restorasyonu üzerine alan inşaat inşaat şirketi, Kule'nin tepesinde ölümle pençeleşen işçileri hayat sigortasına alacak ve onlara garanti sağlayacaktır.


   491 YILINDAN 1966 YILINA

  Galata...