04 / 05 / 2024

eski havagazı fabrikaları

eski havagazı fabrikaları

1944 yılında Şehir Meclisi, Havagazı Şirketi'nin satın alınmasına karar vermiş. Meclis, şirketin vazifesini ifa etmediğini ve fırınlarını yenilemediğini belirtilerek, şirketin 300 bin liraya satın alınarak Belediye'ye devredilmesine karar vermiş.

Ankara'daki eski havagazı fabrikasına ilişkin 14 soru mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikasının yıkım ve söküm süreci hakkında Başbakan Yıldırım'a 14 soru sordu..

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı TBMM gündeminde!

Ankara'daki eski havagazı fabrikasının yıkımı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, sorularını Bakan Soylu'ya iletti..

Ankara'daki eski havagazı fabrikası TBMM'de konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikası hakkındaki koruma kararının kaldırılmasına ve fabrika kalıntılarının asbest ölçümüne ilişkin Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu.

İstanbul'da eski fabrika arazilerinde lüks projeler yükseliyor!

İstanbul’da eski fabrikaların arazileri birçok yeni projeye ev sahipliği yapıyor. Zeytinburnu-Ataköy sahil hattı bu konuda başı çekiyor. Boğaziçi’ne alternatif olarak gösterilen bölgede metrekare fiyatları 30 bin TL'ye ulaştı...

Zeytinburnu-Kazlıçeşme bölgesi gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi!

Eski deri fabrikaları ve sanayi alanlarının dönüşümü ve denize olan kıyısıyla yıldızı parlayan ilçelerden Zeytinburnu’nda, bölge, mega ulaşım yatırımlarıyla cazibesini katlıyor.

Kocaeli eski Seka Kağıt fabrikaları yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Eski Seka Fabrika alanı içinde yer alan 2.ve 3. Kağıt Fabrikası şeklinde adlandırılan yapılarda dış cephe ve çatı tadilatı yapıyor. Çalışma kapsamında çatı imalatları ve duvar söküm işlemleri sürüyor.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliği için dava açılacak!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 2006 yılında yıkılan tarihi eski Maltepe Havagazı Fabrikası alanında gerçekleştirilen plan değişikliği için yargıya başvuracaklarını belirtti.

İzmir Torbalı'da eski fabrikalar okula dönüştürülüyor!

İzmir’de önemli sanayi merkezlerinden biri olan Torbalı’da son yıllarda çok sayıda eski fabrika özel okula dönüştürüldü. Yeni eğitim üssü olan ilçede, Torbalı Ticaret Odası, özel eğitimin kalitesinin artması için yatırımcıyı desteklemenin yollarını arıyor

2001 yılında Gazhane kültür merkezi olacakmış!

2001 yılında yıllardır harabe olarak duran Hasanpaşa'daki eski havagazı istasyonu, kültür kompleksine dönüştürülecekmiş. 33 bin metrekarelik alanda bulunan 22 bina aslına uygun olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecekmiş.

Türkşeker Eskişehir Deneme İstasyonu 11 aylığına kiraya veriliyor!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Şeker Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Eskişehir'in Merkez Işıklar Mahallesinde bulunan Eskişehir Deneme İstasyonu arazisinden 90 dönümlük bölümün 11 aylığına kiraya verilmesi işi ihale edilecek.

Torbalı’da eski fabrika binaları okul oluyor!

Torbalı’da Özel Olgun Koleji ile başlayan özel eğitim kurumlarının sayısı son yıllarda giderek artıyor. Eski fabrikaların yerine açılan okullar arasında denizcilik, sağlık ve veterinerlik gibi farklı alanlarda eğitim veren okullar da bulunuyor

Şahin İlaç, SBK Holding'e satıldı!

Türkiye’nin en eski ilaç fabrikalarından Münir Şahin İlaç, 8 yıl içinde bir kez daha el değiştirdi. Lüksemburglu yatırım fonu Ivory’nin 2006’da satın aldığı şirket geçtiğimiz cuma günü atılan imzalarla SBK Holding bünyesine geçti

Fabrikalar ve sanayi mahalleri dönüşüyor!

İnşaat firmaları kentsel dönüşüm kapsamında sanayi mahalleleri ve eski fabrikaları rezidanslara dönüştürüyor...

eski havagazı fabrikaları Haberi

eski havagazı fabrikaları



Havagazı Şirketi Belediye'ye geçti


Şehir Meclisi, dünkü toplantısında satın alınma kararını kabul etti


     Yedikule ve Kurbağalıdere Havagazı Kumpanyası'nın satın alma işini müzakere etmek için Şehir Meclisi dün İkinci Reisi Faruk Dereli'nin başkanlığında toplanmış, Nafıa Vekaleti'nin tezkeresi okunmuştur. Vekalet, bu tezkeresinde şirketin vazifesini ifa etmediği, kalori düşkünlüğü gösterdiği, tamire muhtaç fırınlarını tamir ettirmemesi üzerine yapılan ihtarlar neticesinde şirket bilumum malzeme ve tesisatını hükümete devretmek arzusuyla Ankara'ya murahhas gönderdiği bildirmekte idi.

     Şirket, tesisatı mağaza mevcudu da dahil olduğu halde 1 birinciteşrin tarihinde hükümete devredilecek ve şirkete 300 bin lira verilecektir. Bu 300 bin lira İstanbul Borsası kıymetine göre dolara...