21 / 05 / 2024

eski istanbul haritası

eski istanbul haritası

2 Kanunusani (Ocak) 1930 tarihli Cumhuriyet Gazetesi yeni kadastro kanunun getirdiği değişiklilerden bahsetmiş. Gazetede yer alan haber de Tarihi Yarımada Fatih'in kadastroyu gösteren haritası da yer almaktadır.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritası belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'un dönüşümünde izlenecek yol haritasının belli olduğunu söyledi.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Tüm İstanbul'un zemin kalitesini ve fay hatlarının geçtiği noktaları öğrenebileceğiniz İstanbul Jeoloji haritası yayınlandı. Siz de evinizin altında fay hattı olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

İstanbul'da deprem için yol haritası belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde Deprem ve Doğal Afet Komisyonu ile İstanbul’da kentsel dönüşüm ve deprem konusundaki yol haritasının belirlenmesi için toplantı gerçekleşti. 

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

eski istanbul haritası Haberi

eski istanbul haritası

Yeni Kadastro kanununa göre mühim bir madde ilave edildiğini ve bu maddeye göre kadastro muamelatı takibe başlandığı yerlerde artık mahkemelerin hukuku tasarrufiye davalarını dinliyemiyeceklerini yazmış ve bu suretle hukuku tasarrufiyenin hiç bir suretle geri alınamayarak herkesin kendi malına sahip olcağını ilave etmiştik. Bu suretle artık mal sahipleri dertten kurtulmuş Kadastronun tatbiki sayesinde de ayrıca hazinede maddi istifadeler temin etmiştir.


Kadastro icrası dolayısı ile şimdiye kadar 958233 liralık harç resmi tahakkuk ettirilmiştir. Ayrıca mecmuu 435 parça olarak 101879 lira kıymetinde mahlulat 176 parça olarak 36779 liralık evkaf mahlulatı tahakkuk ettirilmiştir. Metrukiyeti tahakkuk eden emvali metruke 626621 liralık olmak üzere 239 parçadan ibarettir. Bunların hepsi 1.623.512 lira tutmaktadır.

Cumhuriyet Gazetesi  2 Kanunusani (Ocak) 1930