01 / 05 / 2024

eski istanbul köyleri

eski istanbul köyleri

1950 yılında Ziraat Bankası, 9 bin 772 dönüm bir çiftliği satın alarak İstanbul'da Ayazma, Çilingir, Haraçcı ve Tayakadın köylerinde ki çiftçiye dağıtılmış. Banka, ilk defa bir çiftliği satın alarak köylüye dağıtmış.

1937 yılında İstanbul'un ilçelerine bağlı 312 tane köy varmış!

1937 yılında Hükümet köy birlikleri kanununu tasarlıyormuş. İstanbul'a bağlanacak köylere yakın köyler de bir idare altında birleştirilecekmiş. İstanbul'un ilçelerine bağlı toplam 312 tane köy varmış.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 419 eski hükümlü ve TMY statüsünde işçi alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;  419 eski hükümlü ve Terörle Mücadelede Malul Sayılamayacak Şekilde Yaralananlar (TMY) statüsünde işçi alımı gerçekleştirilecek.

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı eski hükümlü statüsünde 1468 sürekli işçi alacak! Başvurular resmen başladı! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın eski hükümlü statüsündeki 1468 sürekli işçi alımı için başvurular resmen başladı... Fırsatı sakın kaçırmayın...

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesi sil baştan!

Etra Holding tarafından Silivri'de hayata geçirilen HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri projesinde pandemi nedeniyle değişikliğe gidildi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı ertelendi!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir hayat sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri Basın Toplantısı 30 Haziran'da!

55 yaş üstü büyüklerin aktif, sağlıklı, konforlu, aktivitesi bol ve doğa ile iç içe bir yaşam sunan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, basın toplantısı 30 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Kırsal mahalle düzenlemesinde son durum ne?

“Kırsal mahalle” adı ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetle uğraşılan eski köyleri ve beldeleri niteliyor. Kırsal mahalle kanununda yapılan değişiklik ile kırsal mahalle olacak yerleşim alanlarında yaşayanlara muafiyetler ve indirimler yapıldı. Peki uygulamada son durum ne?

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyleri kapılarını açıyor!

Etra Holding imzasıyla hayata geçirilen Herdem Sağlıklı Yaşam Köyleri kapılarını açıyor. Projede 1 ay ücretsiz konaklama ve deneyim fırsatı sunuluyor...

Çatalca Subaşı ve Oklalı Köyleri 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Subaşı ve Oklalı Köyleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 22.02.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

İstanbul Üniversitesi'nin merkez kütüphanesi yenileniyor!

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ), Beyazıt Meydanı'nda yer alan eski Merkez Kütüphanesi'nin olduğu alanda inşa etmek için açtığı ihale sonuçlandı. Yaklaşık 47 milyon TL'ye ihale edilen yeni “İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphane ve Gençlik Merkezi” bu yıl içerisinde tamamlanacak.

Artvin Yusufeli'nin bazı köyleri başka bir bölgeye naklediliyor!

Artvin Yusufeli ilçesi, Tekkale, Irmakyanı, Meşecik ve Yeniköy köyleri halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

eski istanbul köyleri Haberi

eski istanbul köyleri




Köylüye Toprak Tevzii


  Ziraat Bankası, arazisi dar olması dolayısıyla kafi derecede istihalde bulunamayan ve bu yüzden sıkıntı çeken Ayazma, Çilingir, Haraçcı ve Tayakadın köylerinin çiftçilerine, dün öğleden sonra merasimle toprak tevzi etmiştir. 

  Vali ve Belediye Reisi Dr. F. K. Gökay, milletvekilleri, Ziraat Bankası Umum Müdürü Mithat Dülge, İstanbul Şube Müdürü Naci Orkaç, Kaymakam, bucak müdürleri, basın mensuplarıyla kalabalık bir köylü kitlesi Çilingir Köyü'nde yapılan merasimde hazır bulunmuşlardır.

  Vali ve Belediye Reisi tapu senetlerini vermeden evvel yaptığı konuşmada, Türk köylüsünün toprağa olan bağlılığın ebediyen devam edeceğini söyleyerek köylüden bu toprağı işleyerek zenginleştirmesini ve bununla mesut yuvalar kurmalarını temenni etmiştir. 

 ...