08 / 05 / 2024

eski istanbul mezarlıkları

eski istanbul mezarlıkları

1941 yılında İstanbul Belediyesi Taksim'de bulunan eski mezarlığı satacakmış. Satılığa çıkarılan 4 parça eski mezarlık arsası bina yapmak şartıyla metrekaresi 150 liradan satılacakmış. 822 metrekare arsa 123.300 liraya satılacakmış.

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Apartmanlardan kaçış başladı! Bahçeli evlere talep arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını karşısında normalleşme adımları atılıyor. Ancak bazı alanlarda insanların eski alışkanlıkları değişti. Bu değişimlerde en çok emlak sektöründe yaşandı.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

İstanbul'da en pahalı mezar yeri 30 bin lira!

İstanbul'da Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan ve Abide-i Hürriyet gibi mezarlıklarında boş mezar yeri 30 bin liraya satılıyor.

Işılay Saygın son yolculuğuna uğurlandı!

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın son yolculuğuna uğurlandı. Saygın Eski Buca Mezarlığı'nda defnedildi..

Eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Eski uygarlıklar günümüzün büyük metropollerinin oluşmasına büyük katkılarda bulundu. peki eski uygarlıklar modern şehirlerin oluşmasına nasıl yardım etti?

Kocaeli'ye 112 Acil İstasyonu binası!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bağçeşme’deki eski Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün bir bölümünü İzmit 8 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak hizmet vermesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis etti. 

Eski futbolcuların mal varlıklarına el konuldu!

Futbolda Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması gerçekleştirdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan Galatasaray'lı eski futbolcular Arif Erdem, Uğur Tütüneker ve İsmail Demiriz'in mal varlıklarına el konuldu.

eski istanbul mezarlıkları Haberi

eski istanbul mezarlıkları

İstanbul Belediyesi'nden Taksim'deki eski mezarlık arsalarının satış ilanı..


Beher metre                 Şartname, proje

murabbaının       İlk          vesair evrak

tahmin bedeli   teminat        bedeli

  150.00       7.415.00      6.16    Pangaltı Mahallesi'nin

                                                 Şehit Muhtar Sokak'ında

                                                 eski mezarlık arsasında

                                         ...