02 / 05 / 2024

eski istanbul suları

eski istanbul suları

Çocuk Esirgeme Kurumu'na ait, memleketin en iyi sularından olan Kavacık İçme Suyu 41 bin 500 liraya üç seneliğine satılacakmış. Suyun 24 saatte verimi ise 86 tonmuş.

1939 yılında Bakırköy'ün su ihtiyacını karşılamak için Çırpıcı Çayırı'na su deposu yapılacakmış!

1939 yılında Sular İdaresi Bakırköy'ün su ihtiyacını karşılamak için Çırpıcı Çayırı'nda artezyen kuyusu açmak için sondajlar yapmış ve iki yerde su bulunmuş. Su Çırpıcı civarında yapılacak büyük bir depodan şehre verilecekmiş.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Apple'da sular durulmuyor! Şimdi de eski çalışanı teknoloji çalmaya çalışmak ve Çin'e kaçmakla suçladı

ABD Adalet Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, eski bir Apple Inc mühendisini şirketin sürücüsüz arabalar da dahil olmak üzere otonom sistemlerle ilgili teknolojisini çalmaya çalışmak ve ardından Çin'e kaçmakla suçladığını söyledi.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

MSY Nefes: İstanbul'da gri su sistemini uygulayan ilk proje! Kullanılmış sular dönüştürülecek!

MSY Nefes projesinde, gri su uygulamasıyla kullanılan sular dönüştürülecek ve farklı alanlarda kullanım sağlanacak. 

İstanbul sahilindeki yapılar sular altında kalacak!

İklim değişikliği haritasına göre; 1.5 derecelik ısınma sonucunda 40 sene içerisinde suların yükselmesiyle İstanbul sahilindeki çok sayıda yapı sular altında kalacak.

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

eski istanbul suları Haberi

eski istanbul suları

Kavacık içme suyunun üç senelik satışı


Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Merkezi'nden:

  Seneliği 41.500 lira hesabıyla satışı üç sene müddetle müteahhide verilmiş olan kurumumuzun Kavacık İçme Suyu satış mukavelesi 1.4.948 günü sonra erecek, yeni mukavele bu tarihten yürürlüğe girecektir. 

  Sertlik derecesi 1,5 diğer kimyevi evsafiyle memlketemizin en iyi sularından olan Kavacık Suyu'nun 24 saatlik verimi 86 tondur. 

  Fenni ve teknik icaplara uyarak birinci sınıf modern tesisatla şehre üç kilometre yakınlıkta asfalt kenarına getirilmiş ve buradan dağıtılmakta olan bu nefis suyun satışı kapalı zarf usulüyle ve yine üç sene süre ile artırmaya konulmuştur. 

  Kapalı zarflar 4 Şubat 948 Çarşamba günü saat 14.30'da açılacaktır. 

  İhale ve mukavale şartları beş lira karşılığında Ankara'da Çocuk Sarayı'ndan kurum levazım müdürlüğünden alınabilir. İsteyenlere posta ile de gönderilebilir. 


(1947...