29 / 04 / 2024

eski istanbul tramvay hatları

eski istanbul tramvay hatları

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

1936 yılında Bebek tramvay hattı Rumelihisarı'na kadar uzatılacakmış!

1936 yılında Bebek tramvay hattı Boğaziçi'nin yukarı kısmı yani Rumelihisarı'na kadar uzatılacakmış. Bebek'ten Rumelihisarı'na uzanan caddeye yapılacak olan tramvay hattında istimlak işi çok olmayacağından masrafı da az olacağını tahmin etmişler.

Üsküdar-Kadıköy tramvay hattı 1934 yılında açılacakmış!

1934 yılında Üsküdar'dan kalkan Üsküdar - Kadıköy tramvay hattı Haydarpaşa'ya kadar gelmekteymiş. Bu hat aynı yıl Haydarpaşa'dan Kadıköy'e uzatılacakmış. İnşaat hattının 1934 yılının sonbaharında tamamlanması düşünülüyormuş.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki üç ilçeye tramvay geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Üsküdar-Kadıköy-Maltepe ilçeleri tramvay uygulamasının başlayacağını açıkladı. İmamoğlu, Anadolu Yakası’nda 3 ilçenin meydanlarını buluşturacak tramvayın fizibilite ve projesinde sona geldiklerini ifade etti.

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamam!

İstanbul'a yeni raylı sistem hattı geliyor! Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayı yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

Eskişehir'deki 75'inci Yıl-Sultandere-ESOGÜ Tramvay Hattı emlak fiyatlarını yükseltecek!

Eskişehir'de yapımına uzun süre önce başlanan 75'inci Yıl – Sultandere – ESOGÜ tramvay hattı bugün açıldı. Söz konusu hattın emlak fiyatlarını artıracağı öngörülüyor.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

Eskişehir'de tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılıyor!

Eskişehir'de kent içi ulaşımda önemli bir yeri bulunan tramvay hatlarında yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda tramvay hattı Kumlubel Mahallesi’ne kadar uzatılacak.

eski istanbul tramvay hatları Haberi

eski istanbul tramvay hatları



Tramvay Hatları


Yenikapı-Taksim hattı nerelerden geçecek?


    29 Temmuz'da temel atma merasimi yapılacak olan Gazi Köprüsü'nün nihayet iki buçuk sene sonra biteceği yazmıştık.

    Gazi Köprüsü bittiği zaman köprü üstünden geçecek olan tramvay şebekesinin de tamamlanmış olması arzu ediliyor. Şimdilik tasavvur edilen şekle göre yeni tramvay şebekesi Yenikapı'dan başlayarak Gazi Mustafa Kemal Caddesi - Şehzadebaşı - Unkapanı yoluyla Gazi Köprüsü'nden geçecek ve Meyit Yokuşu'ndan doğru Şişhane'ye çıkarılacaktır. Bu tramvay şebekesi için yapılacak istimlak İstanbul cihetinde pek azdır.

    Karşı tarafa gelince: Meyit Yokuşu'ndan biraz meylini indirmek, Şişhane'den sonra Tepebaşı Bahçesi'nin alt kısmına kadar olan sahayı genişletmek suretiyle istimlak muamelesine...