25 / 08 / 2024

eski istanbul yapılaşması

eski istanbul yapılaşması

Akşam Gazetesi’nin 1932 tarihli haberinde İstanbul’un çeşitli muhitlerinde yapılan binaların, imar planı oluşturmayı zorlaştırdı söylenmiş. Belediye bu durumun önüne geçmek için 50 bin lira bütçe ayırarak uzman getirip bu durumun önüne geçmek istemiş

Bina zemini nasıl olmalı? Zemin sıvılaşmasının olduğu yere ev yapılır mı? İstanbul'da riskli bölgeler hangileri?

İnşaat Doktoru X hesabı üzerinden, zemin sıvılaşmasıyla ilgili bilinmesi gereken önemli maddeleri açıklayarak İstanbul'da hangi bölgelerde zemin sıvılaşmasının olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından İstanbul'da yeni alanların yapılaşmaya açılması ve deprem tehlikesi ile ilgili paylaşım yaptı. 

İstanbul'da zemin sıvılaşması! Büyük deprem için peş peşe açıklandı: Atatürk Havalimanı’ndan denize doğru gidildikçe...

Prof. Dr. Süleyman Dalğıç, İstanbul'daki zemin sıvılaşması tehlikesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dalğıç, yer yer işaret ederek uyarılarını dile getirdi. 

Bahçelievler’deki eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisinde imar değişikliği! 

Bahçelievler’de 27 bin 602 metrekarelik eski Ateş Tuğla Fabrikası’nın arazisine yapılacak inşaat projesi için planlardaki “konut” imarına, “ticaret” de ilave edildi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Çekmeköy'de son dakika imar değişikliği! Park alanı yapılaşmaya açıldı: Konut yapılacak!

İBB Meclisi'nin haziran ayı oturumlarında, Çekmeköy Ömerli Mahallesi'nde dikkatleri çeken bir plan değişikliği yapıldı. Buna göre park alanı yapılaşmaya açıldı.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Kanal İstanbul'da 150’şer metre boyunca yapılaşma olmayacak!

Kanal İstanbul’un model testlerinin Fransa’da yapıldığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Sağında ve solunda 150’şer metre boyunca yapılaşma olmayacak. İnsanların deniz havası alacağı, yaşam alanları olacak” dedi.

Celal Şengör: Kanal İstanbul'un çevresi yapılaştırılırsa facia olur!

Gazeteci Fatih Altaylı, Kanal İstanbul konusunu Prof. Celal Şengör’e sordu. Şengör, "Kanal çevresi yapılaştırılırsa işte o zaman facia olur" dedi...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

eski istanbul yapılaşması Haberi

eski istanbul yapılaşması

Yeni İstanbul


İnşaatı durdurmak için bir yol aranıyor

Belediye, İstanbul’un istikbalde alacağı şekli karalaştırmak için bir mütehassıs getirmek için 50 bin lira 932 bütçesine 50 bin lira tahsisat koymuştu. Bütçe dahiliye vekaleti tarafından kabul ve tasdik edildikten sonra mütehassısın getirilmesine teşebbüs edilecektir.


Mütehassısın kim olacağı henüz kat’i surette belli değildir. Belediye fen heyeti bazı hazırlıklar yaptıktan sonra bu hususta karar verecektir.

Son zamanlarda şehrin muhtelif yerlerinde yapılan binaların ve yeni teşekkül eden mahallelerin şehrin imar planının tatbikini güçleştirdiği zannediliyor. Belediye bu inşaata mani olamamaktadır. Fakat yangın yerlerinde ve diğer boş sahalarda yol açmamağa başlamıştır.


Diğer taraftan inşaatı durdurmak için de bir çare aranıyor.


Akşam Gazetesi   8 Haziran 1932 


Abdullah Kutalmış...