04 / 05 / 2024

eski malikin aidat borcu

eski malikin aidat borcu

Malikler, aidatı ödemekten kaçınamıyor. Ancak, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi?

Konut aldığınızı ancak, konutun eski malikine ait ödenmemiş aidat borçları olduğunu farz edelim. Bu durumda aidat borcunu kim öder? Eski ev sahibi mi? Yeni ev sahibi mi? Eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu nedir?

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını ödemediği için icralık mı oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek, Başkanlık konutunun aidatını 6 aydır ödemediği için, site yönetimi tarafından icraya verildi...

7 maddede dairesini satan malikin aidat borçlarının tahsilatı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "dairesini satan malikin aidat borçlarının tahsilatı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Satın alınan taşınmazda kiracının olması ya da eski malikin çıkmaması problem teşkil edebiliyor. Ancak, yeni malikin kiracıyı veya eski maliki tahliye etme hakkı bulunuyor. Peki, yeni alınan evin tahliyesi nasıl olur?

Deniz Akkaya, Cem Yılmaz'ın aidat şikayetini eleştirdi!

Deniz Akkaya, eski sevgilisi Cem Yılmaz’ın 14 bin TL'lik aidat ödemesini eleştirdi: “Ben özel bir uçak alırım. Her hafta başka yerde tatil yaparım. Bir mülke bu kadar para vermek bana absürd geliyor.”

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Arsa emlak vergisi borç sorgulama!

Emlak vergisinde malın satın alımın gerçekleştiği senenin vergi borcu eski malik tarafından ödeniyor. Peki, eski malikin emlak vergisi borçlarını ödeyip ödemediği nasıl öğrenilir? Arsa emlak vergisi borç sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri!

Gayrimenkul için emlak vergisi mükellefiyetiniz satın alımın gerçekleştiği seneyi takip eden yıl başlıyor. Peki, eski malikin emlak vergisi ödemeden tapu devri yapması halinde yeni malik eski borçlardan sorumlu olur mu?

Ev satışında evi boşaltma süresi nedir?

Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir? Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Malikler, aidatı ödemekten kaçınamıyor. Ancak, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Evimi satsam ne kadar vergi öderim?

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde satışı yapan eski malikin bazı vergisel sorumlulukları bulunuyor. Peki, ne kadar vergi ödenir? Siz de "Evimi satsam ne kadar vergi öderim?" diyorsanız, işte yanıtı..

Yeni malik eski kira kontratı!

İçinde kiracısı bulunan bir meskeni satın alan yeni malikin eski kira sözleşmesi üzerinde birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Peki nedir bu hak ve sorumluluklar? İşte teni malik eski kira kontratı ilişkisi...

Eski kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, yeni malikin apartmandaki hak ve sorumlulukları mülkiyetin devralındığı tarihten itibaren başlıyor. Peki, eski kira sözleşmesi yeni maliki bağlar mı? İşte yanıtı..

eski malikin aidat borcu Haberi

eski malikin aidat borcu

Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince,  apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor.


Buna rağmen, aidat borcu bulunan malikin evini satıp gittiğini farz edelim. Bu durumda eski malikin aidat borcu ne olacak? Eski malikin aidat borcunu yeni malik öder mi?


Gayrimenkul hukukuna göre eski aidat borcundan yeni malikin sorumluluğu bulunmuyor. Satışın yapıldığı tarihten önceki borçlar eski kat malikine ait oluyor. Satışın yapıldığı tarihten itibarenki dönemlerde ise aidat borçlarının sorumlusu yeni kat maliki...