28 / 04 / 2024

eski mecidiyeköy

eski mecidiyeköy

1939 yılında Henri Prost, gelişi güzel gelişen Mecidiyeköy'ün nazım planını hazırlayacakmış. Dut tarlalarının tanzimi işinin de yer alacağı planda, Mecidiyeköy'ün şehirle irtibatı nazarı dikkate alınacakmış.

1937 yılında Fenerbahçe ve Kalamış sayfiye yeri olacak!

1937 yılında Prost'un hazırlamakta olduğu İstanbul Nazım İmar Planı'na göre Fenerbahçe, Kalamış ve Mecidiyeköy birinci sınıf sayfiye yeri haline getirilecekmiş. Bu bölgelerin imar planı beş senede tatbik edilecekmiş.

1936 yılında Mecidiyeköy'de havalimanı inşa edilecek!

1936 yılında Yeşilköy'de bulunan havalimanı İstanbul'a uzak olduğundan Hava Yolları İdaresi, yeni bir havalimanı yapılmasını kararlaştırmış. Yeni yapılacak istasyon, Mecidiyeköy'de Milli Emlak'a ait bir arazide inşa edilecekmiş.

1951 yılında Mecidiyeköy'de 12 gecekondu yıktırılmış!

1951 yılında Mecidiyeköy'de Karkuyusu denilen mevkide bulunan 12 tane gecekondu jandarmalar tarafından yıkılmış. Yıkımdan sonra 86 kişi açıkta kalmış. Yıkılan evlerin enkazı tekrar kullanılmasın diye tahta ve kiremitleri de parçalamışlar.

1948 yılında Mecidiyeköy'de 5.800 metrekare arsa 2.230 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 41 lira olduğu 1948 yılında Mecidiyeköy'de iki parça arsa satılacakmış. 2 bin 230 lira bedelle satılacak 5 bin 800 metrejare arsaya talipli çıkmadığından satışı bir ay uzatılmış ve pazarlıkla satılacakmış.

1946 yılında Mecidiyeköy'de 4.663 metrekare arsa 2.798 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Mecidiyeköy'de 4 bin 663 metrekare arsa 93 altın parasına, 2 bin 798 liraya satılacakmış. Üsküdar'da ise 13 metrekare dükkan bin 440 liraya satılacakmış.

1942 yılında Mecidiyeköy'de 4.165 metrekare arsa bin 666 liraya satılacakmış!

1942 yılında açık artırma usulüyle İstanbul'un muhtelif ilçelerinde bulunan ev ve arsalar satılacakmış. Fatih'te 52 metrekare arsa 43 liraya, Mecidiyeköy'de 4 bin 165 metrekare arsa bin 166 liradan satılacakmış.

Mecidiyeköy, 1932 yılında İstanbul Belediyesi hududuna alınmış!

1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Mecidiyeköy'ün İstanbul hudutlarına alındığı yazılmış. 1932 yılında Zincirlikuyu ve Kağıthane sınırlar dahilinde değilmiş ve Mecidiyeköy'deki kasaplar sınırdışında kalan Zincirlikuyu ve Kağıthane'ye taşınma

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 

Mecidiyeköy Galatasaray Oteli yıllık 5 milyon dolar gelir sağlayacak!

G.Saray’ın Mecidiyeköy’de yapımı süren oteline reklam vermek isteyenler sıraya girdi. Eski Ali Sami Yen Stadı’nın yanında bulunan eski GS Store arazisi üzerine yapılan otelden başkan Dursun Özbek yıllık 5 milyon dolar gelir beklediklerini belirtti.

Polat Holding'den Mecidiyeköy'de kiralık katlar!

İbrahim Polat Holding, Türkiye'nin en eski müteahhitlik şirketlerinden biridir. Müteahhitlik, enerji, seramik ve turizm alanlarında faaliyetleri bulunan Holdingin merkezi İstanbul Mecidiyeköy'de.

Mecidiyeköy asansör faciasında 25 kişiye 15'er yıl hapis cezası istendi!

Şişli Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsasına yapılan inşaatın 32'nci katından yere çakılan ve 10 kişinin öldüğü asansör kazası ile ilgili olarak yürütülen soruşturma tamamlandı...

Mecidiyeköy Quasar İstanbul şantiyesinden 1 işçi düşerek yaşamını yitirdi!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli Mecidiyeköy'de yine bir iş kazası yaşandı. Mecidiyeköy eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde yükselen Quasar İstanbul şantiyesinden 1 işçi düşerek yaşamını yitirdi.

Ertuğrul Günay Mecidiyeköy'deki asansör kazası ile ilgili açıklama yaptı!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İstanbul Mecidiyeköy'de bir inşaatta meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Mecidiyeköy asansör kazası açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği 06/09/2014 tarihinde Şişli-Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucunda meydana gelen iş kazası ile ilgili açıklama yaptı...

Mecidiyeköy'de patlama meydana geldi!

Mecidiyeköy'de patlama meydana geldi. İstanbul Avrupa yakasında bulunan Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı civarında patlama meydana geldi. Haberin ayrıntılarını Emlakkulisi.com'da birazdan paylaşacağız.

Quasar İstanbul Mecidiyeköy adres bilgileri!

Quasar İstanbul Mecidiyeköy adres bilgileri Büyükdere Caddesi, No: 76 Eski Likör Fabrikası Mecidiyeköy 34393 Şişli olarak belirlendi. Projede yer alan konutların Eylül 2015'te teslim edilmesi planlanıyor.

Mecidiyeköy Torun Center fiyat!

Mecidiyeköy Torun Center fiyat bilgisi haberimizin içerisinde yer alıyor. Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde yükselen Torun Center projesinde daire teslimlerinin Ağustos 2015'te gerçekleşmesi planlanıyor

Torun Center Mecidiyeköy satılık daire!

Torun Center Mecidiyeköy satılık daire bilgileri haberimizin içinde yer alıyor. Torun Center projesi İstanbul Avrupa yakasında Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın arazisinde hayata geçiriliyor

Torun Center Mecidiyeköy fiyat! İletişim bilgileri!

Torun Center Mecidiyeköy fiyat bilgileri için projenin satış ofisini arayabilirsiniz. Konut ve ofislerin yer aldığı Torun Center Mecidiyeköy projesi Eski Ali Sami Yen Stadı arsasında inşa ediliyor...

Torun Center Mecidiyeköy! Ağustos 2015'te teslim!

Torun Center Mecidiyeköy projesinde teslimler 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde yapılacak. Torun Center Mecidiyeköy projesi Eski Ali Sami Yen Stadı'nın arsası üzerinde inşa ediliyor...

eski mecidiyeköy Haberi

eski mecidiyeköy



Mecidiyeköy


B. Prost köyün planını yapacak


    Mecidiyeköy son zamanlarda inkişaf etmiş bir semt olduğu halde gelişi güzel bina yapılmış ve burası plan dairesinde tanzim edilmemişti. Belediye, burasının da planını hazırlamaya karar vermiştir. Şehircilik mütehassısı B. Prost Eminönü Meydanı, Taksim Kışlası ve müştemilatıyla Tepebaşı Bahçesi'nin tatbik planlarını bitirdikten sonra Mecidiyeköy'ün de nazım planını hazırlayacaktır.

    Mecidiyeköy'ün hususiyesini teşkil eden dut tarlalarının ve bahçelerin tanzimi işi de planda yer bulacaktır. Mecidiyeköy Şişli'ye çok yakın olduğundan mütehassıs köyün şehirle irtibatını nazarı dikkate alacak ve şimdi Şişli tramvay deposu önüne kadar uzanan tramvay hattı da daha ileriye doğru uzatılacaktır.


Akşam 21...