11 / 05 / 2024

eski mühendisler kanunu

eski mühendisler kanunu

1938 yılında Mühendisler Kanunu'na göre mimar ve inşaat mühendisi olmayanlar bina inşa edemeyeceklermiş. Bu yıla kadar İstanbul'da yapılan binaların çoğunu mimar ve inşaat mühendisi olmayan kişiler yapmış.

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektörünün son zamanlarda gündeminde işçiler ve mühendisler yer alıyor. 60 bin liraya inşaat işçisi bulmakta zorlanan sektör, inşaat mühendislerini de ellerinden kaçırmaya başladı. Peki mühendisler neden işi bırakıyor? İşte bir mühendisin işi bırakma hikayesi...

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

Kirayla yarışan site aidatlarına düzenleme geliyor! Kat Mülkiyeti Kanunu’ndaki değişiklikler için hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ile İçişleri bakanlıklarının fahiş miktarlara ulaşan site aidatlarına yönelik çalışma yaptığı bildirildi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak değişiklikler, 1 Ekim’de TBMM gündemine gelecek.

İş arayan mühendisler için düğmeye basıldı! Başvuru şartları tek tek açıklandı! İşte detaylar!

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan açıklama kapsamında kurum içinde çalışacak personel alımı yapılacak. İşte iş arayan mühendisler için yayımlanan ilanın detayları!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğday fiyatlarının kaç lira olacağı TMO'nun 2022 buğday alım fiyatlarını kaç liradan açıklayacağı merakla bekleniyor. Hindistan'ın buğday ithalatını yasaklamasından sonra iyice değer kazanan buğdayın yeni sezon alım fiyatını eski TMO müdürü açıkladı! İşte 2022 buğday alım fiyatları...

Mustafa Şeref Kısacık: Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı!

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Mustafa Şeref Kısacık Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği tarafından gerçekleştirilen çalıştayda önemli açıklamalar yaptı. Kısacık, "Kat Mülkiyeti Kanunu yeniden yazılmalı" dedi.

Kat mülkiyeti kanunu 2021!

Apartman ve konut sitelerinde kat maliki ve kat irtifakı sahiplerinin hakları, kat mülkiyeti kanunu kapsamında değerlendiriliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu 2021...

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti!

KİPTAŞ Pazarlama eski Müdürü Fatih Borhan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti...

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

eski mühendisler kanunu Haberi

eski mühendisler kanunu

Mimar ve İnşaat Mühendisi olmayanlar bina yapamayacaklar.

Kalfalar da sıkı bir imtihan geçirecekler, sicilleri temiz olmayanlar, iş yapamayacaklar.


Mühendisler Kanunu, diplomasız mimar ve mühendislerin icrayı sanat etmelerini menetmiştir. Halbuki şimdiye kadar -mimar ve mühendisler şöyle dursun- ameli olarak yetişmiş, mektep görmemiş kalfalar bile inşaat tuhsatiyesi alıyorlar ev, apartman gibi birçok binalar yapıyorlardı. İstanbul'da yapılan binalardan bir çoğu, hep bu kalfaların eseri olduğu için güzellik, sanat, zarafet bakımından bir çok kusurla doludur. Bu binalar yüzündendir ki şehrin birçok semtlerinde güzellik ihmal edilmiş, şehrin müstakbel imarı sırasında gözetilmesi düşünülen sanat ve zarafet alakasını baltalamıştır.


Mühendisler Kanunu'nun bir maddesi, şimdiye kadar tamamıyla tatbik edilmemiştir. Belediye bu maksatla kanunun tatbikini teshil edecek bir talimatname hazırlamaya başlamıştır. Bu talimatname fen heyeti tarafından hazırlanmış ve hukuk işleri müdürlüğüne...