17 / 05 / 2024

eski sirkeci

eski sirkeci

Sadrazam Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın sahibi olduğu daha sonra oluna intikal eden Katırcıoğlu Han'da 1938 yangın çıkmış. Ticaret merkezi olan Sirkeci'de yangın çıkması korkutmuş ve yangının çıkış sebebini anlayamamışlar.

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yenileme ihalesi iptal edildi!

TCDD, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö demiryolu hattının yenilenmesi ihalesi iptal edildi. İhale Bakım Atölyesi'nin ihale dosyasına konulmasının unutulması üzerine iptal etti. 

Sirkeci-Kazlıçeşme Banliyö Hattı yeniden hizmete alınıyor!

Marmaray projesi sebebiyle atıl kalan Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattını tramvaya dönüştürecek projeden vazgeçilince TCDD, eski banliyö hattını yenileyerek tekrar hizmete almaya karar verdi.

Sirkeci Kazlıçeşme banliyö hattı yenilenecek!

TCDD, Marmaray Projesi nedeniyle atıl kalan yaklaşık 8 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki eski banliyö hattını yenileyecek. 

Caner Erkin Sirkeci'deki otelini satışa çıkardı!

Şükran Ovalı ile yaşadığı aşk ilişkileriyle gündeme gelen Caner Erkin eski eşi Asena Atalay ile bütün maddi ve manevi ilişkilerini sonlandırdı. Erkin, Asena'nın babasıyla ortak olduğu Sirkeci'deki otelini satışa çıkardı.

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş!

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş. Sirkeci'de İstanbul'un en eski otellerinden biri olan Paris Oteli'nin bulunduğu bin metrekarelik blok, Kastel İnşaat tarafından yıkılarak işhanı yapılmak üzere satın alınmış.

1956 yılında Sirkeci - Halkalı elektrikli trenleri günde 47 sefer yapacakmış!

1956 yılında işletmeye açılan Sirkeci - Halkalı elektrikli tren seferleri, 3 Haziran 1956 tarihinden itibaren her gün 47 sefer yapacakmış. Yeşilköy'den Halkalı'ya kadar ise seferler eski trenlerle yapılacakmış.

1949 yılında eski piyango binası 350.000 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 44 lira olduğu 1949 yılında Sirkeci, Büyük Postane Caddesi'nde bulunan eski piyango binası 350 bin liraya Türk Hava Kurumu tarafından kapalı zarf usulüyle satılacakmış.

Karaköy, Taşkızak, Sirkeci ve Haydarpaşa'nın geleceği ne olacak

Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan, köşe yazısında "Karaköy bölgesindeki eski liman, Haydarpaşa ve liman arazisi, Sirkeci ve garın arazisi ile eski Taşkızak tersaneleri kompleksinde ne yapılacağını planlama yetkisi belediyeye devredilmeli" diye yazdı

Eskişehir'de icradan 2 milyon 500 bin TL'ye satılık fabrika sahası!

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü'nden, Eskişehir'de 11 bin metrekarelik fabrika sahasının tamamını satışa sunuyor

Eskişehir’e gar yapılacak mı?

Süleyman Karaman, Eskişehir’e ve hızlı trene yakışan, yolcuların çok daha kolay gidip geleceği bir garın yapımı konusunda anlaşacaklarını umduğunu söyledi

Eskişehir'de icradan 1 milyon 250 bin TL'ye arsa!

Eskişehir 6. İcra Müdürlüğü 1 milyon 250 bin TL arsa ve asma katlı işyeri satışa çıkardı

Ankara'da eski asfalt şantiyesi yeni adliye binası mı olacak?

Ankara'da eski asfalt şantiyesi alanını yeni adliye binası yeri olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, belediye meclislerinin plan değişikliği kararlarını durduracak

İstanbul Vakıflar Sarıyer'de eski eser restore ettirecek!

İstanbul Vakıflar Sarıyer Kireçburnu Mahallesi´ndeki 295 metrekare arsası olan tescilli eski ahşap evi restore karşılığı kiraya verecek

eski sirkeci Haberi

eski sirkeci

Dün Katırcıoğlu Hanı kısmen yandı.

Büyümek istidadını gösteren yangın itfaiyenin gayretiyle söndü.


Dün öğleden sonra saat 15.30'da Büyük Postahane'nin arkasındaki Aşırefendi Caddesi'nde meşhur Katırcıoğlu Hanı'nda yangın çıkmış ve itfaiyenin gösterdiği gayret neticesi olarak hanın ahşap olan çatı kısmı tamamen yandıktan sonra söndürülmüştür. Yangın çıkan hanın ticaret piyasası merkezinde olması ve ateşin kısa bir zaman içinde binanın çatısını tamamıyla kaplayarak bitişiğinde ve civarında  bulunan binaları da tehdit eden bir hal alması telaşı mucib olmuş ve yangın yerinde büyük bir kalabalık birikmiştir.


Yangın evvela bir polis memuru tarafından görülmüş, derhal itfaiyeye haber verildiği gibi, diğer taraftan da handa bulunanlar tahliye edilmiş ve inzibati tedbirler alınmıştır.

İstanbul İtfaiyesi, yangın haberini ilk defa Beyazıt yangın kulesinden saat 15.47 geçe öğrenmiş derhal İstanbul grubu tahrik edilmiştir. Bu esnada...